Totalul afișărilor de pagină

vineri, 10 februarie 2012

VELUX Champions League : HCM Constanta - Orlen Wisla Plock 19-34 (12-15) sau portari zero, aparare zero, atac zero

Astazi, la Buzau, in Sala Sporturilor "Robert Iamandi" din localitate, in prezenta a 1200 de spectatori, campioana Romaniei, HCM Constanta a intalnit in cadrul etapei a-VIII-a, din cadrul grupei D, a VELUX Liga Campionilor EHF la handbal masculin, pe campioana Poloniei, Orlen Wisla Plock. Pentru a mai putea spera la calificare "marinarii" aveau neaparat nevoie de o victorie.
Asa stand lucrurile delegatia constanteana a plecat ieri dimineaţă sperând că va ajunge în timp util la Buzău, pentru ca seara să poată efectua obişnuitul antrenament. Însoţiţi de trei utilaje speciale ale RAJDP Constanţa care au făcut posibilă deplasarea la Buzău, handbaliştii constănţeni au ajuns, aseară târziu, la destinaţie, după aproximativ cincisprezece ore, astfel că antrenamentul a fost anulat.
HCM a început curajos confruntare decisiva cu polonezii, Laurenţiu Toma înscriind de trei ori consecutiv dar treptat ambitia dispare si vom vedea in teren o echipa apatica, blazata si parca hipnotizata, incapabila sa raspunda actiunilor oaspetilor.Asa s-a ajuns ca in situatii de superioritate numerica sa nu marcam ba chiar sa primim gol atat in prima repriza dar mai ales in cea de a doua. Colac peste pupaza iar am avut probleme cu echipamentul  care a cedat din nou, culmea, iar la Novanc care  fost nevoit sa astepte pe banca 10 minute (!?) pana cand i-a fost desenat numarul pe un alt echipament. Sadoveac a patit-o si el noul tricou fiind unul care intrase la apa. Vrem sa avem echipa de Champions League dar nu suntem in stare sa avem echipament de calitate rezistent la contactele de pe semicerc sau macar sa existe un echipament de rezerva care sa poata fi imbracat imediat ce primul se uzeaza.  Despre meci ce sa spunem ? Sugestiva este declaratia presedintelui clubului constantean de la finalul partidei ""...portari zero, aparare zero, atac zero..." care spune totul despre evolutia echipei si despre modul cum a fost pregatita partida. Dar ce poti sa-i ceri antrenorului care inainte de a veni la HCM era antrenorul unei echipe (Universitatea Cluj) care ocupa locul 13 (penultimul) in Liga Nationala si care, acum, cu un nou antrenor, se afla pe locul 11. Nu avem antrenor. Nu avem o sala moderna unde sa se desfasoare competitii de nivelul celor din Champions League in care miile de suporterii sa-si incurajeze favoritii nu ca la Buzau unde HCM-ul parca evolua in deplasare. Insa vrem performanta ! Halal management. Degeaba ai jucatorii cei mai buni din tara daca celelalte conditii nu sunt indeplinite. Vrem performante ? Atunci, trebuie sa ne ridicam la nivelul adversarilor din acesta competitie prin infrastructura, conditii de pregatire, o banca tehnica de nivel european si jucatori care sa "moara" pe teren si nu mercenari cum sunt multi jucatori din lotul actual.
In final ce ar mai fi de spus ? Doar scorul HCM Constanta - Orlen Wisla Plock 19-34 (12-15) si singurul remarcat din tabara gazdelor ar fi capitanul Laurentiu Toma autor a 7 goluri din care 3 de la 7 metri.
Urmatoare partida cea cu Sankt Petersburg de joia urmatoare va fi una doar de palmares dar va fi un bun prilej pentru handbalistii constănţeni să spele rusinea acestei infrangeri.

Niciun comentariu:

Insportline