Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 22 februarie 2012

CSV 2004 Tomis Constanta invinge pe Dinamo Krasnodar in Challenge Round-ul CEV Cup cu 3-2 (25-23,24-26,25-21,22-25,15-13)

In acest seara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezenta a 500 de spectatori campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta, a primit replica echipei ruse Dinamo Krasnodar intr-o partida contand pentru Challenge Round-ul Cupei Confederatiei Europene de Volei (CEV Cup).
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru,capitan), Thais (extrema), Katsiaryna Zakreuskaya (centru), Jovana Vesovic (universal), Tsvetelina Zarkova (extrema) şi Marina Vujovic - libero.
Primul set este foarte echilibrat cele doua echipe alternandu-se la conducere astfel ca la cel de-al doilea time-out tehnic scorul era 16-15 pentru Dinamo.Rusoaicele se desprind la 20-17 si 22-19 moment in care antrenorul gazdelor  face doua schimbari inspirate introducandu-le in teren pe Bogmaster in locul lui Neaga si pe Cazcu in locul lui Thais. Cu Zakreuskaya la serviciu si cele doua nou intrate Tomisul reuseste sa intoarca soarta setului castigandu-l dupa 29 de minute cu 25-23.
In setul al doilea jucatoarele din Krasnodar incep foarte bine conducand cu 8-3 si 14-9 pe fondul unor greseli la preluare ale "marinarelor". Zakoc face din nou doua schimbari Butnaru intrand in locul lui Gavrilescu iar Neaga reintra in teren in locul Iuliei Bogmaster. Dinamovistele pastreaza avantajul pana la 18-14 dupa care dobrogencele se apropie la 19-18 insa din nou oaspetele au 3 lungimi avans la 22-19. Tomitanele repeta evolutia din finalul primului set reusind sa egaleze la 24-24 dar doar atat pentru rusoaicele isi vor adjudeca setul dupa 29 de minute cu scorul de 26-24.
Setul al treilea este foarte spectaculos prin rasturnarile de situatii. Krasnodarul va conduce cu 5-2, Tomisul preia conducerea la 6-5 dar primul time-out tehnic la gaseste pe dinamoviste in avantaj cu 8-6. Campioanele revin si conduc cu 12-11 dar se vad egalate si depasite la 19-17. Gazdele au din nou o revenire spectaculoasa pe final de set castigandu-l dupa 26 de minute de joc cu scorul de 25-21.
Dupa cum debutase al patrulea partial 6-2, 8-4 se parea ca vom asista la o victorie in patru seturi a jucatoarelor de la malul Marii Negre. Rusoicele nu abandoneaz lupta si vor fi in avantaj cu 19-15 si 24-20. Zakoc incearca ceva introducand-o din nou pe Neaga in locul lui Bogmaster dar prea putin pentru vor pierde setul dupa 28 de minute cu scorul de 22-25.
Ultimul set avea sa fie unul disputat intr-o atmosfera incandescenta cu publicul in picioarea incurajandu-si in permanenta favoritele care nu le-au dezamagit si care si-au adjudecat setul cu scorul de 15-13 si implicit meciul cu 3-2 dupa 131 de minute de joc reusind astfel o noua victorie frumoasa pentru voleiul constantean dupa victoria obtinut in Liga Campionilor impotriva celor de la Norda Foppapedretti Volley Bergamo.
Blocajul si-a facut astazi datoria reusind sa aduca 11 puncte ca de altfel si cele 5 servicii as ale tomitanelor realizate de catre Katsiaryna Zakreuskaya. In schimb am avut 7 servicii care s-au transformat in puncte pentru adversar fiind trimise ori in fileu ori in afar spatiului de joc.
De remarcat intreaga echipa pentru victoria obtinuta dar in special pe Katsiaryna Zakreuskaya realizatoarea a 33 de puncte din care 16 pe serviciul adversarelor tot Katia reusind si 24 atacuri castigatoare ea fiind si autoarea a 4 blocaje iar Marina Vujovic a avut cel mai bun procentaj la preluare (65%).

Niciun comentariu:

Insportline