Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 februarie 2012

CVM Tomis Constanta - REMAT Zalau 3-0 (25-14,26-24,25-15)

Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, în cadrul etapei a-XVIII-a a Campionatului National de volei masculin Divizia A1, s-au intalnit echipa gazda, CVM Tomis Constanta si campioana tarii REMAT Zalau intr-o partida socotita a fi derbyul campionatului.

“Marinarii" condusi de pe margine de antrenorii bulgarii Martin Stoev şi Victor Karagyozov au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Juan Carlos Blanco (coordonator), Florin Voinea (extrema), Philip Maiyo (universal), Fabian Birău (centru), Maximo Torcello (extrema), Mladen Bojovic(centru) şi Vladislav Ivanov pe postul de libero.
Ardelenii veniti la Constanta dupa ce au evoluat miercuri in CEV Cup in Italia la Modena in compania echipei Acqua Paradiso porneau ca favoriti dat fiind faptul ca zalaonii sunt campionii en titre. Calculul hartiei nu  fost respectat pentru ca  tomitanii au practicat un joc complet in care serviciul a fost unul hotarator in soarta partidei sarbul Bojovic fiind remarcatul la acest procedeu, apararea prin liberoul bulgar Ivanov a scos mingii foarte importante, coordonatorul venezuelean Blanco i-a servit foarte bine pe universalul Philip Maiyo si pe extrema Maximo Torcello, iar blocajul format in special din centrii a functionat foarte bine fapt ce a dus la o victorie mai clara decat arata scorul.   
In primul set gazdele ii i-au puternic pe ardeleni si conduc cu 11-3 dupa o serie de 6 servicii castigatoare ale centrului sarb Bojovic din care 2 asi. In continuare diferenta se pastrez si dobrogenii conduc cu 20-12 si 23-14 dupa care isi adjudeca setul cu 25-14.
Partialul al doilea este mai echilibrat constantenii conducand l primul time-out tehnic cu 8-5. Urez o desprindere care prea decisiva la 11-6, 16-12, 21-15 si 23-18. De aici in mintea tomitanilor se instaleza sindromul Baia Mare (cand au pierdut setul cu 29-27 dup ce u avut 24-18) sindrom care este alimentat si venirea la servici pentru REMAT a maghiarului Nagy care prin serviciile sale foarte puternice aproprie pe ardeleni la doar un punct, scor 23-22. La 24-22 pentru gazde, zalaoanii reusesc sa salveze doua mingii de set dar constantenii se concentreaza si reusesc sa castige setul cu 26-24.
Setul al treilea are o desfasurare identica cu primul tomitanii  conducnd cu 4-1,8-4 12-7, 20-12 si 24-13, tomitanii reusind sa-si adjudece setul cu 25-15 si implicit meciul cu 3-0.
Pentru CVM Tomis Constanta au mai jucat Marin Lescov si Radu Began.
Voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 11 s-au transformat in puncte pentru adversar in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 6 de puncte prin acest procedeu.
Dupa aceasta victorie CVM Tomis Constanta acumuleaza 45 puncte si s-a apropiat la doar un punct de liderul  Diviziei A1,Remat Zalau, cu 46 puncte si inaintea lui Dinamo Bucuresti cu 36 de puncte.
Urmatoarea etapa a-XIX-a programeaza, miercuri 15 februarie, la Dej, intalnirea dintre echipa locala Unirea si CVM Tomis Constanta .

Niciun comentariu:

Insportline