Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 februarie 2012

Liga Nationala de handbal feminin : CSU Neptun Constanta - ASC Corona Brasov 20-19 (10-8)

In cadrul etapei a-XV-a Ligii Nationale de handbal feminin, sambata la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, echipa gazda CSU Neptun Constanta a primit replica jucatoarelor de la ASC Corona Brasov.
Inainte de incepere partidei Directia Judeteana de Sport prin doamna directoare Elena Francu fosta mare handbalista a premiat-o pe capitanul lui CSU Neptun Constanta, Alexandra Iovanescu care a fost desemnata cea mai buna handbalista constanteanc in anul 2011. De mentionat ca Alexandra este fica fost handbaliste Simona Manea si a regretatulimare fotbalist al lui FC Arges si al Farului Constanta Bebe Iovanescu.

Cuplul de antrenori al "sirenelor" Florentin Pera si Tiberiu Buta a trimis in teren urmatorul "7" : Mihaela Petrescu - Oana Cristea, Ilke Sen, Alla Sheiko, Alexandra Iovanescu, Renata Ghionea si Oana Ionescu.
Observam aparitia in primul "7" a Renatei Ghionea care s-a refacut dupa accidentare suferita in urma cu o luna in partida de acasa cu Otelul Galati.
Primul gol al partidei se va inscrie in minutul 3 de catre gazde care cu aparare agresiva si cu o poarta sigur vor primi primul gol abia in minutul 7. In continuare se va merge cap la cap pana in minutul 17 scor 5-5. De ici "marinarele" reusesc desprinderea avand de fiecare daca un gol avans. In minutul 30 la ultima faz a primei reprize fosta jucatoare a Tomisului constanteanca provoac un fault de eliminare la 9 metri. Antrenorul lui CSU Neptun are inspiratia de a o trimite sa execute lovitura de la 9 metri pe Maria Roiban care pana atunci  lustruise banca de rezerve. Constanteanca va reusi sa inscrie cu tota opozitia zidului brasovean format din 5 jucatoarea astfel ca la pauza scorul arata CSU Neptun - ASC Corona 10-8.
In repriza a doua portarita dobrogencelor Iulia Sitenko va inchide poarta timp de 9 minute dand prilejul coechipierelor sale sa se distanteze la 13-8 in minutul 39 si 17-11 in minutul 46. De aici urmeaza o cadere inxplicabila a gazdelor care isi vad periclitata victoria pentru ca in minutul 57 scorul era 18-17 pentru Neptun, ardelencele reusind egalarea la 19 in minutul 59. In ultimul minut de joc constantencele beneficiaza de o lovitura de la 7 metri transformata de Alla Sheiko iar ultimul atac apartine transilvanencelor care vor rata oczi de egala trimitand mingi in bara. Scor final dupa 60 de minute de joc : CSU Neptun Constanta- ASC Corona Brasov 20-19.
Pentru CSU Neptun au evoluat : Iulia Sitenko 9 aruncari parate din 24 aruncari la poarta (din care 2 lovituri de la 7 metri), Mihaela Petrescu (2/4) - Renata Ghionea 5 goluri din 7 aruncari, Alla Sheiko (5/7 din care 3 de la 7 metri),Oana Cristea (4/5), Cristina Ruicu (3/4), Alexandr Iovanescu (2/3), Maria Roiban (1/3),Ilke Sen (0/5). Au mai jucat Marginen si Arfir.
Dupa acesta victorie CSU Neptun se afla pe locul 9 cu 11 puncte dar si cu doua jocuri mai putin disputate care urmare a blocarii drumurilor in urma caderilor masive de zapada.

Niciun comentariu:

Insportline