Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 februarie 2012

Challenge Cup la volei masculin : CVM Tomis Constanta - Maccabi Tel Aviv 3-0 (25-20,25-23,25-23)

In aceasta seara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezent a 1050 de spectatori, in cadrul partidei tur a sferturlor de finala ale Challenge Cup la volei masculin s-au intalnit echipa gazda, CVM Tomis Constanta si israelienii de la Maccbi Tel Aviv.

“Marinarii" condusi de pe margine de noul cuplu de antrenori antrenorii Jorge Cannestracci principal si Razvan Parpala secund au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Juan Carlos Blanco(coordonator), Maximo Torcello (extrema), Florin Voinea (extrema), Fabian Birau (centru), Philip Maiyo (universal), Mladen Bojovic (centru) şi noua achizitie Joel Alexander Silva Pantoja pe postul de libero.
In primul set echilibrul se mentine pna la primul time-out tehnic cand tomitanii conduc 8-7. Dupa indicatiile primite de la Cannestracci constantenii se desprind la 16-11 si 18-12. Voleibalistii din "Tara Sfanta" nu cedeza si se apropie la 22-19 dar antrenorul gazdelor face doua schimbari inspirate introducandu-i in teren pe Lescov in locul lui Torcello si pe Began in locul lui Blanco si astfel constantenii inchid setul dupa 24 de minute de joc cu scorul de 25-20.
Partialul al doilea este unul foarte echilibrat fiecare echipa trecand rand pe rand la conducere. Asa s- ajuns ca la cel de-al doilea time-out tehnic sa conduca oaspetii cu 16-13 dobrogenii revin si preiau conducerea cu 19-18 dar israelienii nu renunt la lupt si vor conduce din nou cu 22-20. Pe finalul setului se repeta scenariul din setul anterior Cannestracci introducandu-i pe Lescov, Began dar si Pavel in locul lui Maiyo si reusind s intoarca soarta setului in favoarea lor dupa 30 de minute cu scorul de 25-23.
Setul al treilea  incepe sub dominatia jucatorilor oaspeti care vor conduce cu 8-3, 12-8 si 16-12 la cel de-al doilea time-out tehnic. In acest moment pentru jucatorii de la malul Marii Negre intra la serviciu coordonatorul Juan Carlos Blanco care prin serviciile sale isi va aduce coechipierii in avantaj scor 17-16. Simtind pericolul iminent al pierderii setului si implicit al partidei voleibalistii lui Maccabi reusesc sa revin si sa conduc cu 21-17. Clasa lui Cannestracci se vede din nou pentru ca face doua schimbari inspirate introducandu-i in teren pe Everaldo in locul lui Torcello si pe Pavel in locul lui Maiyo care ajutati si de serviciile castigatoare ale lui Florin Voinea astfel Tomisul isi adjudeca si cel de-al treilea set dupa 27 de minute cu scorul de 25-23.
Serviciul a constituit din nou punctul nevralgic al echipei nu mai putin de 15 transformandu-se in puncte pentru adversar "campion" la acest procedeu fiind centrul sarb Mladen Bojinov cu 5 servicii gresite.In schimb blocajul a reusit sa aduca echipei 12 puncte.
De remarcat intreaga echipa pentru victoria obtinuta dar in special pe Maiyo realizator a 14 de puncte din care 4 pe serviciul adversarilor tot Philip reusind si 11 atacuri castigatoare iar Juan Carlos Blanco fiind autor a 3 blocaje si a 3 asi.

Niciun comentariu:

Insportline