Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2012

Qatar Tour (I) : Triplul castigator al turului belgianul Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) castiga prima etapa la sprint

Astazi, in Qatar, a debutat a-XIa editie a cursei cicliste "QatarTour", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, a doua competitie importanta de acest gen din 2012. Turul se va desfasura in perioada 5-10 februarie.La aceasta competitie participa 16 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 724,3 km in 6 etape.
In prima etapa a turului cei 128 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 142,5 km intre Barzan Towers si Doha Golf Club revenind la sprint belgianului in varsta de 31 ani, Tom Boonen(Omega Pharma-Quick Step), triplul castigator al Turului Qatarului in 2006,2008 si 2009, cu timpul de 3 ore 11 minute si 32secunde.
Boonen i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe britanicul Adam Blythe (BMC Racing Team) si pe slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) sositi in acelasi timp cu invingatorul.
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de astazi Tom Boonen (Omega Pharm-Quick Step) a imbracat tricoul auriu al liderului in clasamentul general fiind urmat la 4 secunde de catre britanicul Adam Blythe (BMC Racing Team) si slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) la 6 secunde distanta.
Adjudecandu-si sprintul de la finalul cursei Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) a imbracat si tricoul argintiu al celui mai bun sprinter cu un total de 15 puncte.
Britanicul Adam Blythe (BMC Racing Team) sosit al doilea a imbracat la finalul etapei si tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general
In clasamentul pe echipe Omega Pharma-Quick Step echipa liderului cursei conduce in clasament fiind urmata de catre Liquigas-Cannondale si Lotto-Belisol Team toate cu acelasi timp.
Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 11,3 km intr-un circuit in jurul orasului Lusail in cadrul unui contratimp pe echipe.

Niciun comentariu:

Insportline