Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 februarie 2012

Campionatul national Divizia A1 la volei masculin : CVM Tomis Constanta - CSM Agronomia Bucuresti 3-1 (20-25, 25-23, 25-20, 25-20)

Astazi, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, în cadrul etapei a-XX-a a Campionatului National de volei masculin Divizia A1, s-au intalnit echipa gazda, CVM Tomis Constanta si CSM Agronomia Bucuresti.

“Marinarii" condusi de pe margine de antrenorul centrului de copii si juniori Razvan Parpala (!?) au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Juan Carlos Blanco (coordonator), Florin Voinea (extrema), Philip Maiyo (universal), Fabian Birău (centru), Maximo Torcello (extrema), Mladen Bojovic(centru) şi Mihai Mihaila pe postul de libero.
De ce Razvan Parpala ? Pentru ca antrenorul principal Martin Stoev a decis alături de secundul său, Viktor Karagyozov, si de liberoul Vladislav Ivanov, să părăsească formația, invocând restante financiare. Parpala va asigura interimatul pe banca tehnica pana cand argentinianul Jorge Cannestracci care s-a inteles cu conducerea clubului va prelua echipa. Tehnicianul sudamerican revine la echipă după patru ani și jumătate el antrenand CVM-ul in editia 2006/2007 cand a castigat campionatul. Cannestracci  îl va avea sca ecund pe Răzvan Parpală. Intre timp conducerea clubului s-a miscat repede transferându-l pe liberoul Joel Silva Pantoja cel care s-a aflat in pregatire cu echipa in vara.
Dar sa revenim la partida cu CSM-ul.
Primul set este echilibrat pana la 10-10 dupa care pe fondul degringoladei din tabara gazdelor cauzata de evenimentele din aceasta saptamana bucurestenii vor face 7 puncte consecutiv conducand cu 17-10. Parpala face cateva schimbari introducandu-i pe Began, Everaldo si Lescov in locul lui Birau, Torcello si Blanco insa prea tarziu pentru ca oaspetii isi vor adjudeca setul cu scorul de 25-20.
Al doilea set incepe sub acelesi auspicii cu bucurestenii la carma partidei conducand cu 4-1, 8-5, 16-12 si 21-16. La acest scor si cu perspectiva pierderii si celui de-al doilea set dobrogenii strang randurile si intorc spectaculos soarta partialului castigandu-l cu 25-23.
Partialul al treilea are o desfasurare identica cu primul cand echilibrul s-a mentinut pana la 10-10 dupa care CSM-istii se desprind la 16-13 si 18-16. Tomitanii incep cursa de urmarire incheiata cu succes dupa ce isi adjudeca si setul al doilea cu scorul de 25-20 dupa ce au avut o serie consecutiva de patru blocaje la fileu transformate in tot atatea puncte.
Desctusati dupa ce au reusit sa intoarc soarta partidei constantenii vor conduce cu 12-7. Bucurestenii nu dau inapoi si revin la 13-11 insa urmeaza pentru gazde la serviciu argentinianul Torcello care duce scorul la 19-11. Se parea ca cest ultim set va fi un glop de sanatate pentru "marinari" dar bucurestenii nu se predau si se apropie la 24-20 dar prea tarziu pentru Tomisul isi adjudeca si setul al patrulea cu scorul de 25-20 iesind astfel cu fata curata dintr-o partida pe care la fel de bine puteau sa o piarda.
Pentru CVM Tomis  a mai jucat si Andrei Spanu.
Voleibalistii constanteni au avut din nou probleme la serviciu unde nu mai putin de 7 s-au transformat in puncte pentru adversar in schimb blocajul si-a facut din nou datoria reusind 15 de puncte prin acest procedeu.
Dupa aceasta victorie CVM Tomis Constanta acumuleaza 48 puncte si se afla la doar un punct de liderul Diviziei A1,Remat Zalau, cu 49 puncte si inaintea lui Dinamo Bucuresti cu 39 de puncte.
Urmatoarea etapa a-XXI-a programeaza, miercuri 28 februarie, la Constanta, intalnirea dintre echipa gazda si Universitatea Timisoara. .

Niciun comentariu:

Insportline