Totalul afișărilor de pagină

duminică, 19 februarie 2012

Turul Omanului (VI) : Slovacul Peter Velits (Omega Pharma-Quickstep) a castigat a-III-a editie a Turului Omanului

Astazi, in Oman, in etapa a-VI-a (ultima) a Turului Omanului, rutierii inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 130,5 km intre Al Khawd si Matrah Corniche victoria revenind la sprint germanului Marcel Kittel, de la formatia Project 1t4i, cu timpul de 3 ore 11 minute si 4 secunde.

Germanul i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) si pe nord americanul Tyler Farrar (Garmin - Barracuda) sositi in acelasi timp cu invingatorul.
Etapa de astazi nu a adus modificari la varful ierarhiei astfel ca slovacul Peter Velits (Omega Pharma-Quickstep) a terminat primul in clsamentul general imbracand tricoul rosu al liderului. Slovacul  fost urmat in ierarhia generala de catre italianul Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) la 1 secunda distanta si francezul Tony Gallopin (RadioShack-Nissan) la 17 secunde distanta.
Ca urmare a locului doi ocupat la sprintul de la finalul etapei  slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale)a imbracat la terminarea turului tricoul verde al celui mai bun sprinter cu un total de 53puncte.
Tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general i-a revenit francezului Tony Gallopin (RadioShack-Nissan) iar in clasamentul pe echipe RadioShack-Nissan a terminat turul pe prima pozitie si dupa acesta etapa fiind urmata de catre FDJ-Bigmat la 40 de secunde distanta si Rabobank Cycling Team ambele la 1,45 minute distanta.

Niciun comentariu:

Insportline