Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 noiembrie 2010

Alexandru Zahar debuteaza cu succes in partida CVM Tomis Constanta - Torpi City US Targu-Mures 3-0 (25-16, 25-12, 25-18)

In partida a doua a cuplajului voleibalistic desfasurat in Sala Sporturilor din Constanta s-au intalnit CV Tomis 2004 Constanta si Torpi City US Targu-Mures in cadrul etapei a-V-a a Campionatului National Divizia A1 la volei masculin.

Ca urmare a numeroaselor probleme de lot (Miseikis şi Oliveira accidentati, Plotyczer nu mai face parte din lot ca urmare a accidentarii suferite si care-l scoate din circuitul competitional pana la sfarsitul sezonului si Merkushev probleme cu viza) “marinarii” condusi de pe margine de catre antrenor principal Viktor Sidelnikov si de Razvan Parpala, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Marin Lescov (coordonator) – Andrei Spanu (centru), Petrisor Macovei (centru), Mats Ditlevsen (universal), Cristian Chitigoi (extrema), Dimitri Bahov (extrema) - Mihai Mihaila (libero).
Inceputul primului set este favorabil gazdelor care pe serviciul lui Spanu conduc cu 4-1 apoi cu 8-6 la time-outul tehnic, 12-9 si din nou pe serviciul lui Spanu se desprind decisiv la 17-9, 21-11, 24-16 si finalmente castiga setul cu 25-16. In finalul de set Petrisor Macovei este inlocuit de mai tanarul sau coechipier Alexandru George Zahar in varsta de doar 16 ani dar cu o inaltime de invidiat 2,02 metri.
Setul al doilea curge in favoarea "tomitanilor" care vor conduce ostilitatile pe intre parcursul partialului 8-4, 12-4, 16-6, 21-8 castigand setul cu scorul de 25-12.
In setul al treilea Sidelnikov il introduce in teren pe Radu Began care revine dupa o accidentare in locul lui Petrisor Macovei.
Jocul este dominat de gazde care vor conduce cu 5-1, 8-4, 11-5. La acest scor muresenii au o tresarire de orgoliu apropiandu-se la 13-10. Constantenii nu cedeaza si se vor distanta din nou la 19-12 dar ardelenii nu cedeaza si se apropie la 20-15 pentru ca gazdele sa incheie setul cu scorul de 25-18, prin atacul concretizat de catre tanarul centru Alexandru Zahar sau "Zaha" cum ii spun coechipierii ,si implicit meciul dupa 60 de minute de joc.
Din nou "tomitanii" au avut probleme la serviciu oferind pe tava nu mai putin de 7 puncte adversarilor lor prin servicile gresite exediate in fileu sau in afara suprafetei de joc in special dar reusind si 6 asi. Procedeul care a dat roade in aceasta partida a fost blocajul care prin detenta si plasament a blocat multe din actiunile transilvanenilor reusind sa aduca multe puncte gazdelor.
Cel mai constant jucator al gazdelor a fost centrul Andrei Spanu.
Cu aceasta victorie vicecampioana tarii a acumulat 14 puncte avand un setaveraj de 15-4 si se situeaza dupa cinci etapa pe locul trei dupa Remat zlau si Dinamo Bucuresti ambele cu 15 puncte.

Niciun comentariu:

Insportline