Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 februarie 2012

Cupa Europeana a Natiunilor : Romania - Portugalia 15-7 (5-7)

Astazi, la Bucuresti, pe Stadionul "Arcul de Triumf" in cadrul etapei a-VI-a din cadrul Cupei Europene  Natiunilor, selectionata "frunzei de stejar" a primit replica nationalei Portugaliei. Ca urmare a conditiilor atmosferice partida a fost in pericol de a se amana, dar cu ajutorul voluntarilor, a rugbystilor de la centrele de copii si juniori din Bucuresti care au curatat suprafata de joc de zapada cazuta abundent in ultima perioada intalnirea a primit girul comisionarului belgian Meersman de a se desfasura.
Cu o noua conducere tehnica formata din galezul Lynn Howels director tehnic, englezul Neil Kelly, antrenor cu apararea, Hari Dumitras, Eugen Apjok antrenori cu inaintarea dar si Marius Tincu care va fi in continuare si capitanul echipei si francezul Olivier Rieg preparator fizic obiectivele nationalei frunzei de stejar constau in crearea unei echipe puternice, dar si in castigarea Cupei Europene a Natiunilor.
Un pas in acest sens a fost facut astazi cand la fluierul arbitrului irlandez Colgan, Romania in echipament verde-alb (culorile sponsorului CECBANK) a alinit urmatorul "15" : Lazar, Tincu (C), Badalicescu - Ursache, Petre - Macovei, Lucaci, Carpo -  Calafeteanu - Dumbrava -Catuna, Dinis, Gal, Lemnaru - Dumitras.
Partida a fost una de uzura dat fiind si conditiile in care s-a desfasurat (frig si teren inghetat) iar manuirea balonului in asemenea conditii a fost una foarte dificila de aici si foarte desele intreruperi ca urmare a greselilor de prindere a balonului. Cu toate acestea deschidem rapid scorul in minutul 5 la un balon de urmarire trimis de catre mijlocasul la deschidere Dumbrava catre aripa Lemnaru  acesta din urma receptionand balonul pe linia de 22 dupa care urmeza un sprint terminat in terenul de tinta advers. Din pacate transformarea este ratata de catre Dumbrava. Oaspetii nu se lasa mai prejos si in minutul  23 la un balon degajat din propriul teren apararea nostra se balbaie dand posibilitatea fundasului Antonio Agullar sa culeaga balonul pe care il va duce in buturile adverse. Transformare este reusita de mijlocasul la gramada Pedro Leal si scorul devine 5-7 scor inregistrat si la pauza. Demn de semnalat este faptul ca Viorel Lucaci a fost sanctionat cu cartonas galben in min.28. Portughezii nu se lasa mai prejos si in minutul 34 Julien Bardy vede si el galben in fata ochilor.
In repriza a doua "stejarii" sunt mult mai motivati si dupa o succesiune de gramezi ordonate la 5 metri de buturile lusitane reusim sa introducem balonul in terenul de tinta advers in minutul 65 prin noul intrat in repriza a doua Andrei Ursache. Transformarea este reusita de Vlaicu intrat si el  in a doua parte a meciului.
In minutul 72 Andrei Ursache este sanctionat cu un cartonas galben pentru placaj fara balon astfel ca ultimele
minute Romania a evoluat cu un om mai putin pe teren. In ultimul minut de joc beneficiam de o lovitura de pedeapsa transformata cu siguranta de catre Vlaicu si scorul final va fi Romania - Portugalia 15-7 grevandu-i astfel pe lusitani de obtinerea punctului bonus defensiv pentru o infrangere la mai putin de 7 puncte diferenta.
Pentru nationala "funzei de stejar" au mai evoluat : Coste, Gorcioaia, Surugiu si Gheara.
 Cu cele 4 puncte acumulate astazi Romania se mentine pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor cu 20 de puncte in urma Georgiei cu 22 de puncte si inaintea Portugaliei cu 14 puncte.
Urmatoarea partida contra Ucrainei se va desfasura sambata 11 februarie la Bucuresti.

Niciun comentariu:

Insportline