Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 februarie 2012

Turul Omanului (I) : Germanul André Greipel (Lotto Belisol Team) a castigat etapa la sprint si a imbracat tricoul verde al liderului turului

Astazi, in Oman, a debutat a-III-a editie a cursei cicliste "Tour of Oman", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, a treia competitie importanta de acest gen din 2012. Turul se va desfasura in perioada 14-19 februarie.La aceasta competitie participa 13 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 675 km in 6 etape.

In prima etapa a turului cei 104 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 159 km intre Al Alam Royal Palace si Wadi Al Hoqay victoria revenind la sprint germanului, in varsta de 29 ani, André Greipel, de la formatia belgiana Lotto Belisol Team, cu timpul de 3 ore 26 minute si 39 secunde.
Greipel i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe rusul Denis Galimzyanov (Katusha Team) si pe nordamericanul Tyler Farrar (Garmin - Barracuda) sositi in acelasi timp cu invingatorul.
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de astazi André Greipel (Lotto Belisol Team) a imbracat tricoul verde al liderului in clasamentul general fiind urmat la 4 secunde de catre rusul Denis Galimzyanov (Katusha Team)  si nordamericanul Tyler Farrar (Garmin - Barracuda) la 6 secunde distanta.
Adjudecandu-si sprintul de la finalul cursei André Greipel (Lotto Belisol Team) a imbracat si tricoul rosu al celui mai bun sprinter cu un total de 15 puncte.
Rusul Denis Galimzyanov (Katusha Team)  sosit al doilea a imbracat la finalul etapei si tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general
In clasamentul pe echipe Liquigas-Cannondale conduce in clasament fiind urmata de catre RadioShack-Nissan si Project 1t4i la 3 secunde distanta.
Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 140,5 km intre Sur si Wadi Dayqah Dam.

Niciun comentariu:

Insportline