Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 mai 2011

Un an de la disparitia tragica si prematura a lui Zoran Kurtes

Astazi se implineste un an de cand antrenorul sârb al echipei de handbal masculin HCM Constanţa, Zoran Kurtes, a decedat în 7 mai 2010, în camera sa de la Hotelul "Flora" din staţiunea Mamaia. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani se uita la un meci de baschet, împreună cu un prieten, iar la un moment dat i s-a făcut rău. A fost anuntat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, iar la sosirea echipajului de la Ambulanţă, Kurtes era în stop cardio-respirator şi fără semne vitale. Medicii i-au făcut manevre de resuscitare, fără să reuşească să-l salveze pe antrenor. Ulterior, necropsia a stabilit că decesul fusese provocat de asfixia mecanică cu conţinut gastric.
La exact un an de la tragedia care a lovit handbalul constantean HCM Constanta echipa pe care a intrenat-o si pentru care a pus atata suflet a devenit matematic campioana prin victoria obtinuta la Bucuresti in fata Stelei cu scorul de 37-32.
In octombrie 2008 conducerea executiva a vicecampioanei Romaniei de la acea vreme ajunsese la un acord cu tehnicianul sîrb Zoran Kurtes, care urma sa antreneze echipa constanteana pîna în vara anului 2011. Nascut pe 23 decembrie 1965, Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane pentru Jugovic Kac. Ca antrenor, Kurtes a pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly, adunînd trei titluri si trei cupe ale Serbiei, dar si un titlu în Egipt. Pe lînga echipele de club, Kurtes a activat si la echipa nationala a Serbiei cu care a obtinut doua medalii de bronz la Campionatul Mondial. Ambele performante au fost realizate ca antrenor secund, în 1999 ca secund al lui Zoran Jivkovic, iar în 2001 ca secund al lui Branislav Pokraetz. În 2003, Kurtes a fost antrenor principal al nationalei Serbiei, cu care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial. Cele mai mari performante în cupele europene ale lui Kurtes le reprezinta semifinala de Cupa EHF din 1999-2000 (Sintelon - Valladolid) si semifinala de Cupa Cupelor din sezonul 2001-2002 (Partizan Belgrad - Ciudad Real). "Ca si la celelalte echipe la care am mai lucrat, la HCM se vrea performanta, ceea ce se potriveste cu stilul meu. HCM este o echipa bine organizata, cu jucatori buni. Ne batem la titlu cu Resita si Steaua si sper sa iesim învingatori din aceasta lupta ", declara Kurtes imediat dupa ce semnase contractul cu HCM.

Niciun comentariu:

Insportline