Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 mai 2011

A -94-a editie a "Il Giro D' Italia" a fost castigata de rutierul spaniol Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard)

Ieri, cu etapa a-XXI-a editia din acest an a Turului ciclist al Italiei "Il Giro D' Italia" si-a desemnat laureatii. In ultima etapa cea de contratimp individual s-a desfasurat pe distanta a 26 km intr-un circuit in Milano victoria a revenit  britanicului, David Millar, in varsta de 34 de ani, de la formatia americana Garmin-Cervelo, cu timpul de 30 minute si 13 secunde. Insularul a fost urmat in clasamentul etapei de catre danezul Alex Rasmussen (HTC-Highroad) la 7 secunde distanta si liderul turului ibericul Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) sosit la 36 secunde distanta de invingator.
Dupa etapa de ieri spaniolul Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) a imbracant pentru a treisprezecea zi consecutiv tricoul roz castigand astfel editia din acest a turului fiind urmat in ierarhia finala generala de catre italienii Michele Scarponi (Lampre-ISD) la 6,10 minute si Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) la 6,56 minute distanta.




Ierarhia sprinterilor a fost dominata de catre Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) care a imbracat la sfarsitul etapei de ieri din nou tricoul rosu al celui mai bun sprinter cu un total de 202 puncte iar tricoul verde al celui mai bun catarator a fost imbracat la finele intrecerii de catre Stefano Garzelli (Acqua&Sapone) care a totalizat la sfarsitul turului un numar de 67 de puncte.  Cel bine clasat tanar in clasamentul general a fost cehul Roman Kreuziger (Pro Team Astana). Formatia kazaha Pro Team Astana a fost declarata cea mai buna echipa turului fiind urmata la 10,00 minute distanta de Movistar Team  si  AG2R La Mondiale la 11,23 minute distanta.

Niciun comentariu:

Insportline