Totalul afișărilor de pagină

duminică, 15 mai 2011

SuperLiga nationala de rugby : RCJ Farul Constanta - RCM Universitatea de Vest Timisoara 32-29 (22-11). Daniel Carpo autor a 3 eseuri pentru gazde.

In cadrul etapei a -VIII-a prima a returului “SuperLigii nationale de rugby Cec Bank” pe stadionul “Mihai Naca” din Constanta echipa gazda, RCJ Farul Constanta, a primit replica celor de la RCM Universitatea de Vest Timisoara.Partida dintre ”Marinarii” si “studentii” se anunta una foarte importanta avand in vedere ca cele doua formatii se gandesc inca la castigarea titlului de campioana.

Dupa un inceput ezitant cu greseli in gramada de partea “marinarilor” banatenii vor reusi sa inscrie priul eseu in minutul 2 prin capitanul echipei inchizatorul gramezii Vasile Rus eseu netransformat de Calafeteanu. In minutul 13 oaspetii isi majoreaza avantajul prin mijlocasul la gramada Valentin Calafeteanu dintr-o lovitura de pedeapsa de la 40 de buturile adverse scor 0-8. Dupa repunerea de la centru a constantenilor urmeaza o lovitura de pedepasa trimisa de mijlocasul la deschidere al dobrogenilor in tusa la 10 metri de terenul de tinta al “studentilor”. Tusa este executata cu precizie de talonerul Otar Turashvilli iar pachetul de inaintarea formeaza un mol rulant care se opreste in terenul de tinta timisorean balonul fiind culcat la pamant de capitanul Farului Daniel Carpo astazi evoluand in postura de inchizator al gramezii. Transformarea este ratata. 5 minute mai tarziu aceeasi faza se repeta ca la indigou pentru 'tomitani” dar pe partea stanga a atacului gazdelor eseul fiind marcat de catre Onal Ageacai scorul devenind 10-8 transformarea fiind ratata. In minutul 30 Carpo ridica scorul la 15-8 dupa ce in prealabil faristii au beneficiat de 3 gramezi la 5 metri de buturile timisorene. Transformarea bineinteles fiind ratata. In minutul 39 oaspetii reduc din diferenta printr-o lovitura de pedeapsa de la 40 d emetri transformata de Calafeteanu. In minutele de prelungire al primei reprize Carpo realizeaza hatrickul dupa o faza identica cu cele din care s-au marcat si celelalte eseuri ale gazdelor De data aceasta transformarea este reusita (!?) astfel ca la pauza RCJ Farul conducea pe RCM Universitatea de Vest Timisoara cu scorul de 22-11.
De la cabine revine o alta echipa a Timisoarei care va domina autoritar cea de-a doua repriza reusind chiar sa  preia conducerea pe tabela de marcaj in minutul 72 cu scorul de 29-25. Pana atunci oaspetii vor puncta prin Calafeteanu o lovitura de pedeapsa in minutul 47, un eseu marca Fercu dupa o cursa de 40 de metri in minutul 54, incercare transformata de catre Calafeteanu  si din nou un eseu marcat de Vasile Rus transformat si acesta de Calafeteanu.In acest interval de timp singurele puncte ale gazdelor au fost inscrise de catre inlocuitorul lui Victor Bezuscu mijlocasul la deschidere Filip Lazar dintr-o lovitura de pedeapsa in minutul 63.
Ultimele minute sunt dramatice cu banatenii aparandu-se dramatic si constantenii stand pret de minute bune in "22-ul" advers pana cand in minutele de prelungire reusesc o incercare la centru prin centrul Derek Carpenter, eseu transformat si astfel partida se incheie cu victoria gazdelor cu scorul de 32-29.
Dementionat ca arbitrul Radu Petrescu a sanctionat 4 jucatori cu cartonase galbene : Valentin Ivan in minutul 50 si Alexandru Valcu in minutul 70 de la Farul si Vasile Rus in minutul 50 si Lucian Preutescu in minutul 76 de la Timisoara. In clasament RCJ Farul Constanta si-a consolidat locul 3 avand 29 de puncte fata de 23 ale Timisoarei. Etapa urmatoare "marinarii" se vor deplasa la Arad de unde mai mult ca sigur se vor intoarce cu 5 puncte.
In final nu intelegem incapatanarea antrenorului Cristian Branescu de al introduce in teren si apoi al desemna sa execute loviturile pe mijlocasul la deschidere Victor Bezuscu care, ca si in meciul tur de la Timisoara a ratat o gramada de oportunitati de a marca astazi ratand nu mai putin de 3 transformari din pozitii favorabile puncte care ar fi adus linistea in tabara gazdelor, asa insa ... Exista solutii pentru postul respectiv si anume Filip Lazar, Eugene Jantjies si Chiar Catalin Nicolae.
Iata si echipele care aua evoluat astazi :
RCJ Farul Constanta : Nicolae - Apostol, Gheara, Carpenter, Puisoru - Bezuscu - Ivan - Carpo (C), Mitu, Mototolea - Munteanu, Agiacai - Boar, Turashvili, Zapan.

Au mai jucat :  Vilcu, Lazar, Jantjies.
Timisoara : Fercu - Lemnaru, Preda, Stamatin, Rosu - Fantanaru - Calafeteanu - Rus (C), Tanase, Burcea - Lazar, Bradu - Pungea, Capatana, Tarus

Niciun comentariu:

Insportline