Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 mai 2011

Il Giro D'Italia (IX) : Rutierul spaniol Alberto Contador (Team Saxo Bank) castiga etapa si preia tricoul roz al liderului turului

Astazi, in etapa a-IX-a a Turului ciclist al Italiei "Il Giro" rutierii inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 169 km intre Messina si Etna, victoria revenind la sprint spaniolului in varsta de 26 de ani, Alberto Contador Velasco de la formatia daneza Saxo Bank Sungard cu timpul de 4 ore 54 minute si 9 secunde. Acesta a fost urmat in clasamentul etapei de sudamericanul José Rujano Guillen (Androni Giocattoli) la 3 secunde distanta si italianul Stefano Garzelli (Acqua & Sapone) la 50 secunde distanta.
Urmare a victorie de etapa spaniolul  Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) a preluat tricoul roz al liderului intrecerii  fiind urmat in clasamentul general de belarusul Kanstantsin Sivtsov (HTC-Highroad) la 59 secunde distanta si francezul Christophe Le Mevel (Team Garmin-Cervelo) 1,19 minute distanta.
Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) imbraca de ieri si tricoul rosu al celui mai bun sprinter cu un total de 65 de puncte. Ierarhia cataratorilor  are un nou lider in persoana italianului Filippo Savini (Colnago - CSF Inox) cu 16 puncte iar cel bine clasat tanar in clasamentul general este si dupa etapa de astazi cehul  Roman Kreuziger (Pro Team Astana). In clasamentul pe echipe formatia kazaha Pro Team Astana a preluat sefia fiind urmata la 18 secunda distanta de Androni Giocattoli si Movistar Team la 3,38 minute distanta.
Astazi este zi de pauza. Maine in etapa a-X-a a "Giro d'Italia" rutierii vor avea de parcurs distanta de 159 km intre Termoli si Teramo.

Niciun comentariu:

Insportline