Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 mai 2011

Il Giro D'Italia (XVI) : Campionul mondial de juniori Diego Ulissi (Lampre -ISD) castiga etapa la sprint iar Alberto Contador este de noua zile in tricoul roz al liderului turului

Ieri, in etapa a-XVII-a a Turului ciclist al Italiei "Il Giro D' Italia" rutierii inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 230 km intre localitatile Feltre si Tirano, victoria revenind campionului moondial pe sosea la juniori din 2006 si 2007, italianul, Diego Ulissi, in varsta de 21 de ani, de la formatia italiana Lampre - ISD, cu timpul de 5 ore 31 minute si 51 secunde. Peninsularul i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe spaniolul Pablo Lastras Garcia (Movistar Team) si pe italianul  Giovanni Visconti (Farnese Vini - Neri Sottoli) sositi in acelasi timp cu castigatorul etapei.
Dupa etapa de ieri spaniolul Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) si-a pastrat ecartul fata de urmaritori in clasamentul general imbracand pentru a noua zi consecutiv tricoul roz fiind urmat in ierarhie de catre italienii Michele Scarponi (Lampre-ISD) la 4,58 minute si Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) la 5,45 minute distanta.



Ierarhia sprinterilor este dominata de catre Alberto Contador Velasco (Saxo Bank Sungard) care a imbracat la sfarsitul etapei de ieri din nou tricoul rosu al celui mai bun sprinter iar tricoul verde al celui mai bun catarator a fost preluat de catre Stefano Garzelli (Acqua&Sapone).  Cel bine clasat tanar in clasamentul general este in continuare cehul Roman Kreuziger (Pro Team Astana). In clasamentul pe echipe formatia kazaha Pro Team Astana conduce autoritar fiind urmata la 4,14 minute distanta de Movistar Team  si  AG2R La Mondiale la 9,07 minute distanta.
Astazi in etapa a-XVII-a ciclistii vor avea de parcurs distanta de 151 km intre localitatile Morbegno si San Pellegrino Terme.

Niciun comentariu:

Insportline