Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 mai 2011

Il Giro d' Italia (V) - Pieter Weening (Rabobank Cycling Team) castiga etapa si imbraca tricoul roz al liderului turului


Astazi, in etapa a-V-a a Turului ciclist al Italiei "Il Giro" rutierii inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 191 km intre Piombino si Orvieto, victoria revenind olandezului in varsta d
e 30 de ani, Pieter Weening de la formatia olandeza Rabobank Cycling Team cu timpul de 4 ore 54 minute si 49 secunde. Ciclistul din "Tara Lalelor" i-a devansat cu 8 secunde pe urmaritorii sai columbienii Fabio Andres Duarte Arevalo (Geox-TMC) si Jose Rodolfo Serpa Perez (Androni Giocattoli) clasati in aceasta ordine pe podiumul etapei.

Ca urmare a victoriei de etapa olandezul Pieter Weening (Rabobank Cycling Team) a preluat tricoul roz al liderului in clasamentul general fiind urmat de catre italianul Marco Pinotti  si belarusul Kanstantsin Sivtsov ambii de la formatia americana HTC-HighRoad la 2 secunde distanta de lider.
Cel mai bun sprinter este in continuare Alesandro Petacchi care conduce in clasamentul vitezistilor cu un total de 28 de puncte. Ierarhia cataratorilor si-a desemnat in aceasta etapa un nou lider in persoana elvetianului Martin Kohler (BMC Racing Team) cu 10 puncte iar cel bine clasat tanar in clasamentul general a devenit dupa etapa a-V-a olandezul Steven Kruijswijk (Rabobank Cycling Team). In clasamentul pe echipe prima pozitie a fost preluata de catre Movistar fiind urmata de Pro Team Astana la 18 secunde distanta si Geox-TMC la 34 secunde distanta.
Maine in etapa a-VI-a a "Giro d'Italia" rutierii vor avea de parcurs distanta de 216 km intre Orvieto si Fiugi.











Niciun comentariu:

Insportline