Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 mai 2011

Rutierii de la Leopard Trek se retrag din Il Giro dupa decesul coechipierului lor Wouter Weylandt

După o a patra etapă neutralizata pentru al onora pe Wouter Weylandt, coechipierii acestuia de la formatia Leopard Trek au decis marţi noaptea să renunţe la participarea lor in Il Giro d'Italia.
După o zi dominata de emoţie şi de durere, după moartea coechipierului lor Wouter Weylandt, rutierii de la echipa Leopard Trek au decis să nu mai reia cursa miercuri. Alaturi de acestia va absenta incepand cu etapa a-V-a si rutierul echipei Garmin-Cervélo sprinterul Tyler Farrar, bun prieten şi vecin cu Weylandt. "Avem un mare respect pentru ciclism si Turul Italiei, dar noi pur şi simplu nu mai putem continua în aceste condiţii, a spus directorul sportiv Fabian Wegmann într-o declaraţie. Suntem ciclisti profesionişti, dar credem că acesta este singurul lucru de facut."
Conducerea echipei cu sediul in  Luxemburg a declarat că sustine si sprijina decizia ciclistilor: "Decizia a fost luata de catre rutieri, deoarece acestia sunt cei care participă in cursa. Am spus întotdeauna că sustinem alegerea lor ", a precizat managerul Brian Nygaard. "Dorim să mulţumim celorlalte echipe, organizatorilor, autorităţilor italiene şi tuturor spectatorilor care au fost prezenti pe marginea drumului dintre Genoa şi Livorno in timp ce plutonul il omagia pe Wouter Weylandt" a continuat el.

Niciun comentariu:

Insportline