Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 februarie 2010

Turneul celor sase natiuni la rugby - Johnny Wilkinson a depasit granita celor 500 de puncte inscrise in aceasta competitie


La sfarsitul saptamanii trecute au continuat intrecerile noii editii a "Turneului celor sase natiuni" cu etapa a-II-a.

La Cardiff, pe Millenium Stadium, in fata a 74.143 de privitori, selectionata "penelor de strut" a primit replica "ciulinilor". Oaspetii incep in forta si iata ca dupa prima repriza "cimpoierii" conduc cu scorul de 18-9 prin eseurile marcat de catre aripa Evans in minutul 9, flankerul Barclay in minutul 20 dar si printr-o transformare realizata de catre Chris Patterson aflat la a 100 prezenta sub culorile tarii sale si doua lovituri de pedeapsa reusite de catre mijlocasul la deschidere al "albastrilor" Dean Parks in minutele 18 si 26. Gazdele au replicat prin mijlocasul la gramada Stephen Jones autor a trei lovituri de pedeapsa in minutele 16, 23 si 40. In repriza a doua galezii reusesc prima incercare prin fundasul Byrne in minutul 55 dar scotiienii replica printr-un lovitura de pedeapsa in minutul 42 si un drop in minutul 66 executate de catre Parks. Astfel ca scorul era favorabil scotienilor cu 24-14. Nimeni nu anticipa insa ce va urma suporterii galezi resemnand-se cu infrangerea. In minutul 74 pilierul dreapata al oaspetilor Scott Lawson intrat in teren in minutul 58 este sanctionat cu cartonas galben pentru blocarea repetata a balonului iar mijlocasul la gramada Phil Godman intratsi el recent in teren a fost sanctionat in minutul 77 cu cartonas galben pentru un fault intentionat. Cu doi jucatori mai putin pe teren scotienii nu reusesc sa faca presiuni exercitate de catre inaintarea galeza astfel ca "rosii" vor intoarce soarta partidei in ultimele 5 minute, producand miracolul, cand vor puncta prin doua eseuri concretizate de catre Halfpenny si Williams si prin 2 transformari si o lovitura de pedeapsa transformate de Jones.
Scor final Tara Galilor-Scotia 31-24 (9-18).
La Roma, pe Stadio "Flaminio", "squadra-azzura" a primit replica selectinatei "trandafirului". Partida a fost una de uzura in care eseul marcat de englezi princentrul Mathieu Tait in minutul 45 a cantarit foarte mult. In rest partida se poate rezuma la un duel intre aripa Mauro Bergamasco autor a patru lovituri de pedeapsa in minutele 11, 35, 64 si 72 si mijlocasul la deschidere al oaspetilor celebrul Johnny Wilkonson autor si el 3 lovituri pedeapsa in minutele 9,40 si 59 si un drop in minutul 74. De notat ca timp de 10 minute incepand cu minutul 61 gazdele au evoluat cu un jucator mai putin ca urmare a eliminarii temporare suportate de catre pilierul Martin Castrogiovanni ca urmare aunor obstructii repetate in gramada. De remarcat ca Johnny Wilkinson si-a imbunatatit recordul devenind primul jucator care a depasit granita celor 500 de puncte inscrise in cadrul "Turneului celor sase natiuni la rugby".
Scor final : Italia - Anglia 12-17 (6-6)
La Paris, pe "Stade Francais" in prezenta a 79.289 spectatori platitori, selectionata "cocosului galic" a ciugulit din "trifoi" pana nu a mai ramas nimic. Cu o echipa a Frantei in verva si cu o echipa a Irlandei de nerecunoscut, gazdelor le-a fost usor sa se impuna. Pentru francezi au punctat : Servat in minutul 27, Jauzion in minutul 31 si Poitrenaud in minutul 59 cate un eseu, Michalak un drop in minutul 78 si David Parra din 3 transformari, 2 penalitati in minutele 19 si 72 si un drop in minutul 62.
Pentru irlandezi au inscris : Walace eseu in minutul 64 si Ronan O’Gara o transformare si o penalitate in minutul 29.
De notat ca in minutul 18 pilierul Healy a primit cartonas galben pentru placaj fara balon la Parra lasandu-si astfel coechipierii in inferioritate timp de 10 minute.
Jucatorul partidei a fost nominalizat inchizatorul gramezii italiene Alessandro Zanini.
Scor final Franta-Irlanda 33-10 (17-3)

Niciun comentariu:

Insportline