Totalul afișărilor de pagină

vineri, 19 februarie 2010

J.O. de iarna - Biatlon : Eva Tofalvi locul 11 in proba regina de 15 km individual

Ieri au continuat intrecerilor Jocurilor Olimpice de iarna ce se desfasoara la Vancouver in Canada, astfel in cadrul intrecerilor de biatlon ce se desfasoara In Whystler Olympic Park si la care au asistat 12.000 de spectatori a avut loc proba de 15 km individual la feminin. Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de 4 sportive (Reka Ferencz, Mihaela Purdea, Dana Plotogea si Eva Tofalvi).
Prima romanca in clasamentul general a fost dupa cum era de asteptat Eva Tofalvi care plecata in cursa cu numarul de concurs 14 ciucanca a terminat intrecerea pe locul 11 cu o singura tinta ratata din pozitia in picioare din totalul celor 20 si la o distanta de 1:50,6 minute de medaliata cu aur a acestei intreceri norvegianca Tora Berger. Pozitia ocupata in aceasta proba ii da dreptul Evei sa participe duminica in proba de start in bloc 12,5 km. Cu cele 30 de puncte acumulate zestrea Evei Tofalvi se mareste la 147 de puncte agonisite in intrecerile din cadrul Cupei Mondiale si ocupa momentan locul 39.
Bistriteanca Mihaela Purdea intrata in cursa cu pieptarul numarul 68 a terminat intrecerea pe locul 41 cu 3 tinte ratate toate din pozitia in picioare si la o distanta de 4:34,9 minute de ocupanta primului loc. Fara niciun punct acumulat in aceasta cursa Purdea  ramane cu cele 32 de puncte adunate in competitiile Cupei Mondiale si se afla pe locul 65 in ierarhia mondiala.
Urmatoarea romanca in clasamentul general a fost Reka Ferencz, recent medaliata cu aur in aceasta proba la Campionatele Mondiale de juniori, care intrata in cursa cu numarul 87 a terminat cursa  pe locul 74 cu 4 tinte ratate (3 din pozitia culcat si una din pozitia in picioare) avand o intarziere de8:02,01 minute fata de invingatoare.
Ultima romanca in clasamentul general a fost
Dana Plotogea care pornita devreme in cursa cu numarul de concurs 55 a terminat intrecerea pe locul 81 din 87 de participante cu 7 tinte ratate (2 tinte ratate din pozitia culcat si 5 din pozitia in picioare) si la o distanta de 10:08,03 minute de castigatoarea cursei.
Medalia de argint a revenit surprinzator sportivei din Khazastan, Elena Khustaleva iar medalia de bronz i-a fost acordata belarusei Darya Domracheva.

Niciun comentariu:

Insportline