Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 27 februarie 2010

Rusia - Romania 21-21 (18-8) in Cupa Europeana a Natiunilor la rugby

Astazi la Soci, in Rusia, in cadrul etapei a-VIII-a Diviziei a-I-a a Cupei Europene a Natiunilor la rugby s-a disputat partida dintre echipa gazda, Rusia si reprezentativa Romaniei. Partida era una foarte importanta pentru ambele echipe pentru ca in cazul unei victorii a gazdelor acestea isi asigurau biletele de avion pentru prima participare din istoria rugbyului rusesc la Campionatul Mondial de rugby din Noua Zeelanda de anul viitor. Pentru nationala “frunzei de stejar” in cazul unei izbanzi aceasta confruntare reprezenta o ultima sansa de a se mai putea califica direct la aceasi competitie.
Pentru oaspeti insa aceasta confruntare mai avea si o alta semnificatie dorind sa faca uitata infrangerea administrata anul trecut de catre nationala Rusiei la Bucuresti cu scorul de 28-19.
A rezultat o inclestare apriga care dupa cum incepuse cu o lovitura de pedeapsa dictata de arbitrul englez Greg Garner impotriva gazdelor si transformata de mijlocasul nostru la deschidere Florin Vlaicu ne dadea mari sperante. Dar a fost doar un foc de paie pentru ca iuresul romanilor a durat doar 9 minute dupa care a inceput sarabanda greselilor si desincronizarilor care au dus invitabil la un eseu marcat de gazde pe fondul neintelegerilor de pe partea dreapta a apararii noastre unde se gasea aripa Ionut Botezatu.
Aceste probleme au continuat ba chiar s-au mai adaugat si altele slectionata Romaniei avand probleme la repunerile din margine unde a pierdut pe propria repunere trei aruncari de la margine. O alta lacuna a jucatorilor au fost greselile la receptionarea balonului romanii fiind sanctionati cu nu mai putin de 8 infractiuni de acest gen. Singurul capitol la care au stat bine a fost gramada unde “stejarii” au reusit sa castige posesia balonului in doua randuri pe repunerea gazdelor. Insa in aparare problemele au persistat si din nou pe fondul unei greseli colective pornite din nou de la aripa Ionut Botezatu rusii au culcat din nou balonul in terenul de tinta al oaspetilor. Astfel ca, dupa 38 de minute de joc, selectionata Rusiei avea un avataj linistitor scor 18-3. Parca treziti din pumni “stejarii” reussesc sa puncteze si ei in ultimul minut al primei reprize printr-un eseu marcat de catre aripa Ionut Botezatu la o actiune colectiva purtata de catre pachetul de inaintare pe partea stanga a terenului unde au reusit in urma unor penetrari successive sa fixe apararea rusilor pentru ca apoi sa dezvolte actiunea pe treisferturi pana cand balonul a ajuns la aripa dreapta Ionut Botezatu care a culcat balonul in terenul de tinta advers. Din pacate Vlaicu a ratat transformarea incercarii resuite de romani. Scor la pauza 18-8 in favoarea seelctionatei Rusiei.
La pauza selectionerul nationalei Romaniei, Serge Lairle, face o mutare inspirata scotandu-l din teren pe mijlocasul la gramada Lucian Sarbu total neinspirat si introducandu-l Valentin Calafeteanu, schimbare care a dinamizat jocul echipei noastre.
Totodata in repriza a doua inaintarea formata din jucatori cu experienta caliti in capionatele straine din Europa a reusit prin molurile rulante sa destabilizeze apararea adversa si asa s-a ajuns ca in minutul 62 scorul sa fie 18-18 dupa ce romanii au punctat printr-o lovitura de pedeapsa in minutul 50 si un eseu concretizat de centrul Ionut Dimofte din nou in minutul 61 si transformat de Calafeteanu. Incercarea s-a marcat in urma unui mol rulant pornit si purtat de catre inaintarea noastre de la aproximativ 30 de metri de buturile adverse pana la 5 metri de terenul de tinta unde a intrat in actiune linia de treisferturi care a preluat balonul si la dus pana in buturile adverse. De aici si pana la sfarsitul partidei fiecare echipa a fost foarte prudenta, incercand sa faca cat mai putine greseli pentru a nu da ocazia echipei adverse sa profite de aceste oportunitati. Din astfel de greseli s-au nascut si cele doua lovituri de pedeapsa de care au beneficiat cele doua echipe in minutul 53 gazdele si in minutul 68, Romania ambele transformate cea a “stejarilor” fiind fructificata de Vali Calafeteanu. In minutul 75 “stejarii” au trecut pe langa victorie la lovitura de penalitate de la 45 de metri distanta de buturile gazdelor dar Calafeteanu din pacate a ratat de putin astfel ca partida dupa 80 de minute de joc se termina la egalitate scor 21-21.
In urma acestei egal nationala Rusiei si-a asigurat prezenta la Mondialul din Noua Zeelanda din 2011 in schimb “stejarilor” nostrii le-a mai ramas o singura variata ocuparea locului trei in grupa loc care le da dreptul sa participle in recalificari.
Iata si echipa trimisa in teren de catre selectionerul nationalei Romaniei:
15. Iulian Dumitras - 14. Ionut Botezatu, 13. Ionut Dimofte, 12. Robert Dascalu, 11. Catalin Fercu - 10.
Florin Vlaicu, 9. Lucian Sarbu - 8. Alexandru Manta, 7. Ovidiu Tonita, 6. Stelian Burcea - 5. Valentin Ursache, 4. Sorin Socol (capt) - 3. Silviu Florea, 2. Marius Tincu, 1. Bogdan Balan .Au mai jucat 17. Paulica Ion, 18. Cristian Petre,19. Daniel Carpo, 20. Valentin Calafeteanu si 23. Zebega Bogdan.
Romania mai are de disputat 3 partide pe 13 martie cu Georgia acasa, pe 20 martie cu Portugalia in deplasare si pe 27 martie cu Spania acasa.
Pentru a putea prinde ultimul loc (locul 3) care sa-i permita selectionatei Romania sa mearga in recalificari “stejarii” au nevoie de victorii.

Iata si clasamentul :

1. Georgia 8 7 1 0 282-110 23 p
2. Rusia 8 6 1 1 235-128 21 p
3. Romania 7 3 1 3 192-114 14 p
4. Portugalia 7 3 1 3 134-114 14 p
5. Spania 7 1 0 6 114-208 8 p
6. Germania 7 0 0 7 30-323 7 p

Niciun comentariu:

Insportline