Totalul afișărilor de pagină

luni, 22 februarie 2010

Jocurile Olimpice de iarna Vancouver 2010 - Tofalvi locul 24 in proba de 12,5 km cu start in bloc din cadul biatlonului

Astazi au continuat intrecerilor Jocurilor Olimpice de iarna ce se desfasoara la Vancouver in Canada, astfel ca, in cadrul intrecerilor de biatlon ce se desfasoara In Whystler Olympic Park si la care au asistat 12.000 de spectatori a avut loc proba de 12,5 km feminina cu start in bloc. Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de catre Eva Tofalvi care in urma evolutiilor de la sprint, urmarire si individual a luat startul alaturi de alte 29 de sportive in aceasta proba.Ciucanca Eva Tofalvi legitimata la AS Miercurea Ciuc, in varsta de 31 de ani, plecata in cursa cu pipetarul numarul 23 a inceput bine cursa tragand cu zero la prima tragere din pozitia culcat si ocupand dupa primul tur locul 6 si la o distanta d e5,5 secunde de prima pozitie. A urmat a doua tragere din pozitia culcat la care Eva a spart 4 din cele 5 tinte retrogradand 4 poziti si fiind la o distanta de 27,7 secunde de locul unu.

Urmatoarele doua trageri din pozitia in picioare au fost dezastroase pentru Tofalvi aceasta ratand 4 focuri din cele 10 la cele doau trageri din poziita in picioare. Astfel cu un total de 5 tinte ratate (una din pozitia culcat si 4 din pozitia in picioare) Eva Tofalvi s-a clasat la finalul cursei pe locul 24 la 2:08,6 minute distanta de invingatoarea din aceasta proba campioana olimpica din proba de urmarire germanca Magdalena Neuner.
Pe locurile urmatoare s-au clasat rusoaica Olga Zatseva iar medalia de bronz a revenit compatrioatei lui Neuner germanca Simone Hauswald.
Cu cele 7 puncte puncte acumulate astazi ca urmare a evolutiei din aceasta cursa Eva Tofalvi a acumulat un total de 154 de puncte fapt ce o siteaza intre primele 40 de biatloniste ale lumii.
Urmatoarea intrecere de biathlon de la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver va avea loc marti 23 februarie si va fi cea de 4x 6 km stafeta la feminin.

Niciun comentariu:

Insportline