Totalul afișărilor de pagină

duminică, 7 februarie 2010

CVM Tomis invinge pe REMAT Zalau si revine pe primul loc

Astazi in Sala Sporturilor din Constanta campioana tarii si detinatoarea Cupei Romaniei CVM Tomis Constanta a intalnit in cadrul etapei a-XVI-a campionatului national Divizia A1 pe REMAT Zalau.

Ardelenii au sosit la Constanta direct de la Liberec unde au evoluat in compania echipei gazda Dukla in cadrul Challenge Cup si de care au fost invinsi cu scorul de 3-0 (25-20, 25-14, 26-24).
Partida pentru gazdele avea o incarcatura psihica deosebita pentru ca acestia aveau de luat o revansa pentru ca in tur la Zalau, oaspetii de astazi au castigat cu 3-0 (25-23, 25-21, 25-16) dar si sa estompeze din mintea suporterului constantean insuccesele recente din cupele europene si din campionat.
Partida a fost una de un inalt nivel tehnic cu schimburi de mingii lungi si spectaculoase cu faze electrizante de o parte si de alta a fileului.
La acest spectacol au contribuit din plin jucatorii ambelor formatii tinand cont si de faptul ca se intalneau cele mai bune formatii din campionat si ca mare parte dintre sunt colegi la nationala: Radu Began, Florin Voinea, Mihai Dumitrache si Razvan Tanasescu la gazde Adrian Feher, Mihai Maries, Cristian Ciortea si Dan Borota la oaspeti.
“Marinarii” condusi de pe margine de catre cuplul de antrenori Stelio de Rocco şi Mircea Dudas au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Sebastian Firpo (coordonator) – Radu Began (capitan, centru), Petrisor Macovei (centru), Szabolcs Szalai (extrema), Dragan Szetozarevic (extrema), Florin Voinea (universal) - Razvan Tanasescu (libero).
Primul set este foarte chilibrat ardelenilii conducand la cele doua time-outui tehnice cu 8-7 si 16-13 dar constantenii reven si rateaza doua mingii de set la 24-23 si 26-25. Pentru ca epuizase cei doi timpi de odihna antrenorul campionilor Stelio de Rocco, a incercat prin introducerea lui Romero si Sajnberger sa schimbe ceva in angrenajul echipei care scartia dar nu a reusit si astfel ca,dupa 25 de minute de joc, Remat Zalau castiga primul partial cu 29-27.
Setul al doilea care a durat doar 16 de minute a fost la discretia gazdelor care trezite din pumni conduc ostilitatile in permanenta cu 8-3 si 16-8 pentru ca sa incheie setul cu scorul de 25-14. Omul setului pentru Tomis a fost extrema sarba Dragan Svetozarevic care avand un serviciu puternic a reusit nu mai putin de 10 puncte din serviciul sau. De remarcat faptul ca antrenorul oaspetilor vazand degringolada in care se aflau elevii sai a inceput sarabanda schimbarilor care in loc sa linisteasca lucrurile mai rau le incurcat. Colac peste pupaza coordonatorul brazilian Adriano Lamb a avut un schimb dur de replici cu colegul sau Mihai Maries conflict soldat cu cateva imbranceli si aplanat cu greu de catre coechipieri.
Setul al treilea are o desfasurare asemanatoare primului set zalaoanii conducand 8-7 la primul time-out tehnic si 16-13 la cel de al doilea. In acest moment isi intra in rol insa coordonatorul campioanei argentinianul Sebastian Firpo care prin serviciile plasate sau razante cu fileul izbutesc sa deruteze echipa adversa si astfel gazdele preiau conducerea cu 21-17 si reusesc pana la final sa mentina diferenta castigand setul dupa 21 de minute de joc cu scorul de 25-22. In acest set antrenorul Tomisului face o schimbare inspirata introducandu-l in teren pe centrul cubanez Hernandez in locul lui Radu Began care a dat satisfactie in aceasta partida.
Setul a patrulea este si el foarte echilibrat din nou ardelenii fiind in vantaj la cele doua time-outuri tehnice cu 8-7 si 16-15 dar constantenii s eredreseaza si vor avea la scorul de 24-23 mingie de meci dar care va fi ratata de Firpo care trimite serviciul in afara terenului. La urmatoarea sansa de castigare a partidei pe serviciul adversarului la scorul de 25-24 Stelio de Rocco il trimite in teren pe Mihai Dumitrache in locul lui Dragan Svetozarevic. Dumitrache nu rateaza ocazia si in urma unei pasa excelente primite de la coordonatorul gazdelor Sebastian Firpo va ataca pe diagonala ingropand mingia in terenul advers. Dupa 23 de minute CVM Tomis isi adjudeca setul al patrulea cu scorul de 26-24 si implicit partida. In urma acestei victorii CVM Tomis Constanta revine pe prima poziite a clasamentului cu 29 de puncte si un setaveraj 39-13 iar Remat Zalau coboara pe treapta a treia a podiumului cu 27 de puncte si un setaveraj 37-17.

Niciun comentariu:

Insportline