Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 februarie 2010

Comportari mediocre ale fondistilor romani la Jocurile olimpice de iarna de la Vancouver

Ieri, Jocurile Olimpice de iarna ce se desfasoara in Canada, la Vancouver, in zona rezervata alergarii pe schiuri Whistler Olympic Park, in prezenta a 12.000 de spectatori a avut loc probele de schi fond 15 km stilul liber la masculin si 10 km liber la feminin.
Romania a fost reprezentata in aceasta intrecere de catre fondistii Paul Constantin Pepene si Petrica Hogiu la masculin si Monika Gyorgy la feminin.
Paul Constantin Pepene in varsta de 21 de ani legitimat la CS Dinamo Bucuresti, campionul mondial en-titre Under 23, intrat in concurs cu pieptarul numarul 60 a terminat intrecerea pe locul 37 dupa 35:33,7 minute la o distanta de 1:57,4 minute de invingatorul probei italianul Dario Cologna.
Petrica Hogiu in varsta de 18 de ani legitimat la CSI Vatra Dornei, medaliatul cu bronz in proba de de urmarire din cadrul Campionatelor Mondiale de juniori, intrat in concurs cu pieptarul numarul 54 a terminat intrecerea pe locul 57 dupa 36:39,5 minute la o distanta de 3:03,2 minute de castigatorul cursei.
Medalia de argint a fost obtinuta de catre compatriotul lui Cologna, Pietro Piller Cottrer iar medalia de argint i-a revenit sportivului ceh  Lukas Bauer.
De mentionat ca in aceasta cursa au luat startul  96 de concurenti.
La feminin, Monika Gyorgy in varsta de 27 de ani legitimata la CS Dinamo Bucuresti intrata in concurs cu pieptarul numarul 54 a terminat intrecerea pe locul 43 dupa 27:19,5 minute la o distanta de 2:21,1 minute de castigatoarea medaliei de aur suedeza Charlotte Kalla. Treapta a doua a podiumului a fost ocupata de estonianca Kristina Smigun iar medalia de bronz i-a revenit norvegiencei Marit Bjoergen.
In proba feminina au participat 78 de sportive.

Niciun comentariu:

Insportline