Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 februarie 2010

Sarcina grea pentru Irina Sparlea & comp. in play-offul de promovare in Grupa a-II-a Mondiala

Astazi a avut loc tragerea la sorti a mecurilor contand pentru Grupa I , zona Euro – Africana a Fed Cup. Competitia se va desfasura incepand de maine pan ape 6 februarie in arena Complexo de Tenis do Jamor din Cruz Quebrada din apropierea Lisabonei. Capacitatea acestei arene este de 500 de locuri iar suprafat de pe care se va juca este Indoor hard (Greenset Grand Prix). Mingiile care vor fi folosite de jucatoare sunt marca Wilson si sunt cele folosite la US Open.

Cele 16 echipe care fac parte din aceasta grupa in urma tragerii la sorti au fost impartite in 4 grupe. Cele 4 castigatoare ale acestor subgrupe se vor intalni in semifinale iar invingatoarele din aceste doua partide vor promova in Grupa a-II-a Mondiala. Echipele de ultimul loc din fiecare grupa se vor intalni intre ele pentru a stabili pe cele doua echipe care vor retrograde in Grupa II , zona Euro – Africana.
Iata si componenta celor 4 sgrupe :
Grupa A:
Bulgaria, Israel,Olanda si Slovenia
Grupa B:
Croatia, Portugalia, Romania si Elvetia
Grupa C:
Danemarca, Ungaria, Letonia si Ungaria
Grupa D:
Austria, Belarus, Bosnia-Hertegovina si Marea Britanie.

Croatia cu Goran Prpic capitan nejucator are in componenta urmatoarele jucatoare : Petra Martic, Ajla Tomljanovic, Silvia Njiric, Jelena Kostanic Tosic
Tara gazda il are pe Pedro Cordeiro pe post de capitan nejucator si pe jucatoarele Michelle Larcher de Brito, Neuza Silva, Frederica Piedade, Maria Joao Koehler in componenta sa.
Elvetia favorite grupei este condusa de pe margine de Christiane Jolissaint in postura de capitan nejucator iar ca jucatoare pe Patty Schnyder, Amra Sadikovic, Sarah Moundir.
Romania cu un nou capitan nejucator si anume fosta mare jucatoare Irina Sparlea va fi reprezentata de catre Alexandra Dulgheru, Iona-Raluca Olaru, Simona Halep si Irina Begu.


Primul meci al Romaniei este programat miercuri impotriva Elvetiei, organizatorii urmand a stabili apoi urmatorul adversar, in functie de rezultatele din prima zi.
Iata ce a declarat noul capitanul echipei Romaniei, fosta mare jucatoare Irina Sparlea, dupa tragerea la sorti: „Putea sa fie si mai bine, dar si mai rau. Am picat totusi cu reprezentanta tarii gazda, iar acest lucru nu este tocmai un avantaj. Este bine ca nu intalnim Portugalia in primul meci. Va trebui sa ne concentram foarte bine la fiecare partida pe care o vom juca. Ne-am antrenat pentru a face fata la fel de bine atat la simplu, cat si la dublu”.

Niciun comentariu:

Insportline