Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 februarie 2010

Turneul celor sase natiuni la rugby - Selectionata "trandafirului" a sarbatorit centenarul stadionului Twickanham cu o victorie impotriva Tarii Galilor


La sfarsitul saptamanii trecut au debutat intrecerile unei noi editii a "Turneului celor sase natiuni".

La Dublin, pe stadionul Croke Park, Irlanda a primit replica Italiei. Gazdele incep in forta si iata ca dupa o jumatate de ora selectionata trifoiului conduce cu scorul de 13-3 prin eseu marcat de catre inchizatorul din gramada Jamie Heaslip in minutul 15 dar si printr-o transformare si doua lovituri de pedeapsa reusite de catre mijlocasul la deschidere al "verzilor" Ronan O'Gara in minutele 10, 16 si 28. Oaspetii au redus din handicap prin mijlocasul la deschidere australianul naturalizat Craig Gower in minutul 27 printr-o lovitura de pedeapsa. Urmare a unui placaj periculos executat de centrul "azzurilor" Gonzalo Garcia in minutul 32 asupra capitanului gazdelor Brian O'Driscol, italianul va fi sanctionat cu cartonas galben lasandu-si coechipierii timp de 10 minute in inferioritate numerica. Fapt ce a dus ca in minutele imediat urmatoare irlandezii sa mai puncte prin O'Gara o lovitura de pedeapsa in minutul 33 si o transformare in minutul 36 a eseului inscris de catre mijlocasul la gramada Thomas O'Leary. Desi cu un om in minus italienii reusesc sa inscrie un eseu in minutul 38 prin aripa dreapta neozeelandeza Kieran Robertson. La pauza Irlanda-Italia 23-8. In a doua repriza mai consemnam punctele marcate pentru irlandezi de catre O'Gara in minutul 47 si Paul Walace in minutul 68 din lovituri de pedeapsa respectiv Mauro Bergamasco pentru oaspeti tot din lovitura de pedeapsa in minutul 45. Scor final 29-11 pentru selectionata "trifoiului" care va incerca anul acesta sa-si apere trofeul castigat anul trecut.
In Scotia, la Glasgow, pe stadionul Murreyfield, in fata unei audiente de 62.000 de spectatori, "ciulinii" au primit replica selectionatei "cocosului galic". Ca in partida de la Dublin prima repriza este cea mai disputata "purtatorii de kilturi" reusind sa puncteze prin fundasul Chirs Patterson, aflat la cea de-a 99 prezenta sub culorile reprezentativei tarii sale, din lovituri de pedeapsa in minutele 10 si 31 iar pentur oaspeti au punctat centrul Maurice Bastareaud prin doua eseuri in minutele 15 si 34 si mijocasul la gramada Morgan Parra din lovitura de pedeapsa in minutul 28 si o transformare in minutul 34. Dupa pauza Patterson a mai fructificat o lovitura de pedeapsa in minutul 53 pentru gazde si Parra pentru oaspeti in minutul 45 tot dintr-o penalitate. Scor final Scotia-Franta 9-18(6-15) francezii obtinand a 46 victorie in fata "cimpoierilor".
La Londra, pe stadionul Twickanham, in prezenta a 81.406 spectatori platitori, selectionata "trandafirului" a primit replica selectionatei "penelor de strut". Englezii cu acest prilej au sarbatorit 100 de ani de cand nationala lor de rugby evolueaza pe aceasta arena prima intalnire avand loc in 1910 tot in compania Tarii Galilor si incheiata cu victoria Angliei cu scorul de 11-6. De data aceasta s-au inscris mai multe puncte gazdele reusind victoria in ultimele 10 minute ale partidei. Pentru reprezentativa Albionului a culcat de 3 ori balonul in ternul de tinta advers prin Haskell in minutele 40 si 74 si Care in minutul 43 iar Johnny Wilkinson a punctat din 3 lovituri de pedeapsa in minutele 12, 35 si 79 si din 3 transformari. Pentru oaspeti au inscris prin pilierul Adam Jones in minutul 49 si centrul James Hook in minutul 71 cate un eseu si mijlocasul la gramada Stephan Jones din 2 transformari si o penalitate. De mentionat ca in minutul 35 Alun Wyn Jones de la oaspeti a fost sanctionat cu cartonas galben. Scor final Anglia-Tara Galilor 30-17(13-3).

Niciun comentariu:

Insportline