Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 februarie 2010

HCM Constanta victorioasa in derbyul cu UCM Resita

Astazi la Resita in cadrul Ligii Nationale la handbal masculin a avut loc derbyul campionatului dintre vicecampioana tarii si totodata tripla castigatoare a Chalenge Cup, UCM Resita, si campioana tarii si totodata reprezentanta Romaniei cu succes in grupele Ligii Campionilor, HCM Constanta partida disputata in devans si care conteaza pentru etapa cu numarul optsprezece. Pentru banateni aceasta confruntare reprezenta totul sau nimic pentru ca in cazul unei victorii a gazdelor campionatul era relansat in schimb in cazul unei infrangeri "marinarii" aveau netezit drum catre un nou titlu de campioana. Campioana condusa de pe margine de Zoltan Kurtes si Eden Hairi a aliniat urmatorul "sapte" : Mihai Popescu - Laurentiu Toma (cap.), Daniel Muresan, Iuliu Csepreghi, Silviu Baiceanu, Alexander Adzic si George Buricea.
Dupa cum era de asteptat gazdele pornesc in forta si in minutul 7 conduc cu scorul de 3-1. Insa aceasta a fost doar un foc de paie pentru oaspetii incetul cu incetul reechilibreaza partida si vor prelua conducerea in minutul 19 scor 6-5 pentru ca ulterior sa puna stapanire pe joc si vor intra la pauza cu un avantaj linistitor de 4 goluri scor 12-8.
Gazdele reven mai hotarate de la cabine si astfel ca in minutul 45 mai au de recuperat un singur gol scor 16-17. Oaspetii se trezesc din pumni si in numai trei minute refac diferenta de la pauza de 4 goluri. Resitenii vor incepe din nou cursa de urmarire si vor recupera gol dupa gol astfel ca in minutul 55 HCM mai avea un avantaj doar de un gol scor 22-21. Finalul insa va apartine campionilor en titre care mai lucizi si mai calmi reusesc sa se distanteze in minutul 59 la 25-22.Ultimul minut nu mai aduce schimbari rasturnari spectaculoase pe tabela de marcaj scorul final dupa 60 de minute de joc fiind 26-24 pentru HCM Constanta.
Dupa aceasta victorie muncita "tomitanii" vad tot mai aproape medaliile de campioni.
De remarcat sportivitatea in care s-a desfasurat partida arbitrii internationali Din si Dinu acordand 5 cartonase galbene (2 la gazde - Petrea si Irimescu si 3 la oaspeti - Dimache, Baiceanu si Schuch) si o singura eliminare de 2 minute (Petrea - UCM Resita). Surpriza pregatita de Ayhan Omer lui Zoran Kurtes si anume inregimentarea in randurile echipei banatene a internationalului roman Valentin Ghionea proaspat transferat de la Pick Szeged nu a dat roade. Cu toate ca titularul postului de extrema dreapta al nationalei Romaniei a reusit sa inscrie 9 goluri pentru noua sa echipa nu a fost de indeajuns. Cu o floare nu se face primavara.
Pentru HCM Constanta au evoluat Ionut Rudi Stanescu 3 aruncari aparate din 11 de aruncari, Mihai Popescu (7/22 printre care si o lovitura de la 7 metri), Iuliu Csepreghi 7 goluri din 9 aruncari, Laurentiu Toma 6 goluri din 11 aruncari (patru aruncari de la 7 metri fructificate si una ratata), Adrian Dimache (5/7), Silviu Baiceanu (4/5), Florin Nicolae si Timuzsin Schuch (2/2), George Buricea (0/3), Marius Sadoveac (0/2), Alexandru Sabou (0/2 si un 7 metri ratat) . Au mai evoluat la HCM Constanta Daniel Muresan si Alexander Adzic.Cu aceasta victorie "tomitanii" isi consolideaza pozitia de lider in clasament avand 32 de puncte. In etapa urmatoare HCM Constanta va evolua pe teren proprii in compania gorjenilor de la Energia Lignitul Pandurii Targu-Jiu.

Niciun comentariu:

Insportline