Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 februarie 2010

Jocurile Olimpice de iarna Vancouver 2010 - Stafeta feminina a Romaniei locul 10 in proba de 4 x 6km din cadrul competitiilor de biatlon

Ieri au continuat intrecerilor Jocurilor Olimpice de iarna ce se desfasoara la Vancouver in Canada, astfel ca, in cadrul intrecerilor de biatlon ce se desfasoara In Whystler Olympic Park si la care au asistat 12.000 de spectatori a avut loc proba feminina de stafeta 4x6 km.

La startul acestei intreceri s-au aliniat 19 echipe printre care si stafeta Romaniei care la avut in componenta in ordinea intrarii pe pista pe : Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea si Reka Ferencz.
Alergand in primul schimb al stafetei noastre Dana Plotogea a avut o tragere foarte buna nimerind 9 tinte din cele 10 singura ratare fiind din pozitia in picioare. Cu timpul total de 18:10,6 minute stafeta Romaniei dupa primul schimb ocupa locul 12.
Eva Tofalvi a urmat in schimbul al doilea a spart 8 din cele 10 tinte cele doua ratari fiind la tragerea din pozitia in picioare.In schimb la alergarea pe schiuri Eva a scos un timp mai bun de catre predecesoarea sa alergand cei 6 km ai stafetei in 17:48,8 minute timp cu care Romania a urcat o pozitie fiind dupa doua schimburi pe locul 11.
Schimbul cu numarul trei a fost asigurat de Mihaela Purdea care a avut tragerea cea mai slaba dintre cele 4 componente ale echipei ratand 4 focuri (unul din pozitia culcat si 3 din pozitia in picioare) iar la deplasarea pe schiuri a obtinut timpul de 18:23,2 minute ( cel mai slab dintre cele 4 romance) pe cei 6 km ai cursei. Cu toate acestea dupa al treilea schimb stafeta noastra a urcat doua locuri situandu-se pe locul 9 inaintea ultimului schimb.
A urmat ultimul schimb in care alergat Reka Ferencz. Reka a tras fara greseala spargand toate tintele si avand un timp bun la alergarea pe schiuri 18:11,5 minute dar cu toate acestea echipa Romaniei la finalul intrecerii s-a situat pe locul 10 la 2:56,6 minute de castigatoarea medaliei de aur stafeta Rusiei. Pe podium au mai urcat stafeta Frantei medalie de argint si stafeta Germaniei medalie de bronz.
In clasamentul acestei probe din cadrul Cupei Mondiale la biatlon Romania a mai acumulat 230 de puncte ca urmare a acestei evolutii de la Vancouver.

Niciun comentariu:

Insportline