Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 6 februarie 2010

Romania locul 2 in Grupa B a zonei Euro-Africane I a Fed Cup


Ieri, in Portugalia, in ziua a treia a intrecerilor Cupei Federatiei rezervata jucatoarelor de tenis, reprezentativa Romaniei a intalnit reprezentativa similara a tarii gazda, Portugalia, in ultima partida contand pentru Grupa B din cadrul Zonei Euro-Africane 1. In precedentele doua partide Romania fusese invinsa de catre Elevetia cu 2-1 si trecuse de Croatia cu 3-0. Pentru a se ma putea califica fetele noastre trebuiau sa le invinga pe portugheze cu 3-0 coroborat cu un succes al croatelor in fata pe jucatoarele din Tara Cantoanelor cu acelasi scor.

Prima intrata in scena a fost constanteanca Simona Halep (18 ani, nr. 187 WTA), care a trecut in doua seturi cu scorul de 6-4, 6-1 de reprezentanta gazdelor Maria Joao Koehler (18 ani, nr. 509 WTA).
A urmat cea de a doua intalnire de simplu care le-a pus fata in fata pe Alexandra Dulgheru (20 de ani, nr. 54 WTA) care a dus a scorul la  2-0, după ce a trecut in trei seturi cu scorul 6-0, 5-7, 6-2 de Michelle Larcher de Brito (17 ani, nr. 116 WTA), ceea ce a făcut ca ultimul meci, cel de la dublu, să nu mai aibă importanţă în stabilirea scorului final pentru ca in cealalta partida a grupei Elvetia a trecut de Croatia cu 3-0 calificandu-se astfel in semifinale. Totusi partida de dublu s-a disputat cuplul Simona Halep şi debutanta Irina Begu au pierdut cu 5-7, 5-7 partida cu Neuza Silva şi Koehler, România câştigând astfel cu 2-1.
Cu doua victorii l aactiv in fata Croatiei si Portugaliei reprezentantiva Romaniei termina grupa B pe locul 2 ratand obiectivul acela de a promova in esalonul superior.

Niciun comentariu:

Insportline