Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 februarie 2010

Georgia surclaseaza Germania in Cupa Europeana a Natiunilor la rugby


La sfarsitul saptamanii trecut s-au reluat partidele contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor la rugby.

La Tbilisi, nationala Georgiei lidera clasamentului a primit replica nationalei Germaniei situata pe ultima pozitie fara nicio victorie la activ in cele 5 partide disputate. Confruntarea dintre cele doua echipe s-a amanat cu o ora fata de ora oficiala de incepere a partidei pentru ca pompierii chemati in ajutor de catre oficialii federatiei gruzine sa degajeze terenul acoperit cu un strat gros de 35 cm de zapada. Dupa ce pompierii si-au facut datoria cele doua formatii au putut evolua in conditii foarte bune pe un gazon excelent. Pornita ca favorita certa in aceasta confruntare datorita diferentei nete de valoarea in favoarea georgienilor acestia din urma si-au respectat blazonul invingand clar fara drept de apel selectionata Germaniei cu scorul de 77-3 (42-3).
De mentionat ca la gazde au evoluat trei din cei cinci internationali georgieni ai RCJ Farul Constanta : mijlocasul la gramada Bidzina ("Bibi" cum il alinta constantenii) Samkharadze s-a aflat in teren pe intreaga durata a partidei fiind si autor a 2 eseuri pentru echipa sa in minutele 34 si 46, taloneurul Iuri Natriashvili intrat in teren dupa pauza in minutul 50 dar inlocuit in minutul 72 ca urmare a unei accidentari si flankerul Lasha Tavartkiladze intrat pe teren din minutul 60.
Pe langa cele doua eseuri ale lui "Bibi" georgienii au mai punctat prin Giorgi Nemsadze 2 eseuri in minutele 19 si 26, Irakli Machkhaneli in minutul 29, Tadeo Zibzibadze in minutul 77, Besarion Udesiani in minutul 80 cate un eseu si Merab Kvirikashvili 2 eseuri in minutele 22 si 68 si 11 transformari. Pentru oaspeti a punctat mijocasul la deschidere Kieron Davis in minutul 35 din lovitura de pedeapsa.

Intr-o alta partida desfasurata la Soci selectionata Rusiei evoluand in fata propriilor suporteri pe o ploaie torentiala care a facut ca terenul de joc sa fie noroios iar marcaje sa fie invizibile atat pentru jucatori, brigada de arbitrii cat si pentru suporteri a invins cu scorul de 14-10 (8-3) selectionata Portugaliei.
Pentru gazde au punctat Alexander Yanyushkin un eseu in minutul 20 si Yury Kushnarev prin 3 penalitati in minutele 32, 46 si 67.
Pentru oaspeti au marcat Joseph Gardner in minutul 24 din lovitura de pedeapsa si un eseu transformat in minutul 69.

Iata si clasamentul dupa etapa a-VI-a:



1. Georgia    6 5 1 0 17 puncte

2. Rusia        6 5 0 1 16 puncte

3. Portugalia 6 3 1 2 13 puncte

4. Romania   5 2 0 3   9 puncte

5. Spania      5 1 0 4   7 puncte

6. Germania  6 0 0 6   6 puncte

Niciun comentariu:

Insportline