Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 martie 2012

Paris-Nice (III) - Alejandro Valverde (Movistar Team) castiga etapa la sprint iar Bradley Wiggins (Sky Procycling) ramane liderul turului

Astazi, in Franta, in etapa a-III-a a cursei cicliste "Paris-Nice", rutierii inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de distanta de 194 km intre Vierzon si Lac de Vassivière, victoria revenind la sprint spaniolului in varsta de 31 ani, de la formatia spaniola Movistar Team, Alejandro Valverde, cu timpul de 4 ore 36 minute si 19 secunde. Ibericul i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe australianul Simon Gerrans (GreenEdge Cycling Team) si pe belgianul Gianni Meersman (Lotto-Belisol Team) sositi in acelasi timp cu invingatorul.

Sosit in grupul principal al etapei britanicul Bradley Wiggins (Sky Procycling) si-a pastrat tricoul galben al liderului turului fiind urmat in ierarhia generala de catre nordmericanii Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) la 6 secunde distanta si Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) la 11 secunde distanta.
Adjudecandu-si etapa de astazi spaniolul Alejandro Valverde (Movistar Team) a preluat tricoul verde al celui mai bun sprinter cu un total de 39 puncte.
Nordamericanul Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) este in continuare cel mai bine clasat tanar in clasamentul general iar belgianul Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) imbraca pentru a treia zi consecutiv tricoul celui mai bun cataratori cu un total de 6 puncte.
In clasamentul pe echipe Omega Pharma-Quick Step si-a marit avantajul fata de urmaritoare Sky Procycling la 2,54 minute distanta si BMC Racing Team la 3,04 secunde distanta.
Maine in etapa a patra ciclistii vor avea de parcurs distanta de 183 km intre Brive-la-Gaillarde si Rodez.

Niciun comentariu:

Insportline