Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 martie 2012

Challenge Cup la volei masculin : Maccabi Tel Aviv - CVM Tomis Constanta 1-3 (20-25,21-25,25-18,16-25)

In aceasta seara, la Tel Aviv, in Complexul Hadar Yosef  National Sports Center, in cadrul partidei retur a sferturilor de finala ale Challenge Cup la volei masculin s-au intalnit echipa gazda israelienii de la Maccabi si CVM Tomis Constanta. La Constanta in in tur "marinarii" au castigat cu 3-0.

“Marinarii" condusi de pe margine de noul cuplu de antrenori antrenorii Jorge Cannestracci principal si Razvan Parpala secund au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Juan Carlos Blanco(coordonator), Maximo Torcello (extrema), Florin Voinea (extrema), Fabian Birau (centru), Philip Maiyo (universal), Mladen Bojovic (centru) şi Joel Alexander Silva Pantoja (libero).
In primul set echilibrul se mentine pana la primul time-out tehnic cand tomitanii conduc 8-6. Dupa indicatiile primite de la Cannestracci constantenii se desprind la 16-9 si 18-12. Voleibalistii din "Tara Sfanta" nu cedeza si se apropie la 21-18 dar constantenii inchid setul dupa 24 de minute de joc cu scorul de 25-20.
Partialul al doilea este unul mai echilibrat. Asa s-a ajuns ca la cel de-al doilea time-out tehnic sa conduca oaspetii cu 16-14. Dobrogenii se desprind 20-16  si 24-19. Gazdele nu renunta la lupta si se vor apropia la 24-21 dar setul revine in cele din urma cu scorul de 25-21 dupa 30 de minute tomitanilor .
Setul al treilea incepe sub dominatia jucatorilor gzd care vor conduce cu 9-6, 13-8 si 16-9 acesta si pe fondul relaxarii constantenilor care vazandu-se deja cu scii in caruta au inceput sa gresesca la serviciu, preluare dar sa si iroseasca multe atacuri ajungandu-se astfel ca cei de la Maccabi sa conduca cu 19-11. Nici schimbarile efecuate de ctre Cannestracci prin intorducerea lui Everaldo si a lui Pavel nu au adus nimic bun astfel ca setul se incheie dupa 24 de minute in favoarea israelienilor cu scorul de 25-18.
Setul patru incepe sub dominatia jocatorilor gazda care vor conduce cu 5-2. Simtind pericolul dobrogenii strang randurile si se mobilizeaza prelund conducerea la primul time-out tehnic cu 8-7. Impulsionati de banca tehnica Tomisul se desprinde decisiv la 14-9, 19-13 si 22-14 reusind sa castige setul al patrulea dupa 24 de minute de joc cu scorul de 25-16. Astfel dupa 102 minute de joc efectiv CVM Tomis Constanta invinge cu 3-1 si se califica in semifinalele competitiei unde va da piept cu echipa poloneza Politehnika Varsovia.
Au mai jucat Radu Began si Marin Lescov.
Serviciul a constituit din nou punctul nevralgic al echipei nu mai putin de 19 transformandu-se in puncte pentru adversar "campioni" la acest procedeu fiind centrii Mladen Bojovic si Fabin Birau cu 3 servicii gresite. In schimb blocajul a reusit sa aduca echipei 9 puncte.
De remarcat intreaga echipa pentru victoria obtinuta dar in special pe Maiyo realizator a 11 atacuri castigatoare,  Bojovic autor a 3 asi dar si a 3 blocaje iar Voinea a fost cel mai bun la preluare avand un procentaj de 60%.

Niciun comentariu:

Insportline