Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 martie 2012

B.C. Farul Constanta - Concordia Chiajna 67-62 (17-15, 14-20, 18-16, 18-11)

Sâmbătă, in Sala Sporturilor, din Constanta, B.C Farul a primit replica celor de la Concordia Chiajna într-o partida contand pentru etapa a 9-a a Seriei a-II-a a Diviziei B la baschet masculin.Cei de la Chiajna le-au administrat constantenilor singura infrangere din aceast campionat in tur la Chiajna cu scorul de 76-60. Un meci în care constănţenii erau decişi să-şi ia revanşa, victoria fiind extrem de importantă în lupta pentru calificare în play-offul de promovare in prima divizie a tarii. Pentru acest obiectiv au fost transferati la Constanta veteranul Razvan Popa (36 de ani) cvadruplu campion naţional cu Dinamo şi B.C.Piteşti si tanarul Cezar Stănescu, un fundaş în vârstă de 23 de ani, de la CSS Giurgiu Asa stand lucrurile antrenorul "marinarilor" Costel Cernat fosta mare glorie a baschetului romanesc a trimis in teren urmatorul "5" - Olteanu (coordonator), Grecu si Stanescu (extreme) si Popa si Pop (pivoti). Constantenii incep furtunos vrand sa-i impresioneze pe cei aproximativ 400 de suporteri prezenti la partida si conduc cu 8-2 dar bucurestenii revin si preiau conducere cu 10-8 in minutul 7 insa gazdele reusesc sa termine in avantaj primul sfert scor 17-15. Dobrogenii incep bine si sfertul doi conducand cu 22-15 in minutul 14. Multitudinea de aruncari libere ratate, relaxarea sau terminarea benziei au facut ca scorul la finalul sfertului doi sa fie 35-31 in favoarea Concordiei. In urmatorul sfert oaspetii isi conserva avantajul ba mai mult vor conduce cu 47-42 pentru ca gazdele sa revina pe final la 51-49. Ultimul sfert incepe cum nu se poate mai rau pentru tomitani care vor fi condusi si cu 59-49. De aici faristii vor incepe o cursa de urmarire care va avea un final fericit pentru ca tabela de marcaj  arata la sfarsitul partidei scorul de 67-62 in favoarea B.C. Farul Constanta.
Pentru BC Farul principalul marcator a fost Alexandru Olteanu cu 22 de puncte (4 x7 aruncari de 3 puncte). De remarcat faptul ca faristii si-au facut singuri viata grea pentru ca, daca, ar fi fructificat toate aruncarile libere de care au beneficiat (23 din care au inscris doar 8), nu ar mai fi ajuns in situatia de a tremura pentru victorie pana in ultima secunda.
În ultima etapa a returului, sâmbăta viitoare, constănțenii se vor deplasa la Galati unde vor avea din nou in meciu foarte greu, de data aceasta in fata studentilor de la CSU.

Niciun comentariu:

Insportline