Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 martie 2012

Challenge Cup la volei masculin : CVM Tomis Constanta - AZS Politechnika Warszawska 2-3 (20-25, 25-21, 25-23, 18-25, 11-15)

In aceasta seara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezent a 1250 de spectatori, in cadrul mansei tur a semifinalei  Challenge Cup la volei masculin s-au intalnit echipa gazda, CVM Tomis Constanta si polonezii de la AZS Politechnika Warszawska in deschiderea cuplajului voleibalistic european.
“Marinarii" condusi de pe margine de noul cuplu de antrenori antrenorii Jorge Cannestracci principal si Razvan Parpala secund au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Juan Carlos Blanco(coordonator), Maximo Torcello (extrema), Florin Voinea (extrema), Fabian Birau (centru), Philip Maiyo (universal), Mladen Bojovic (centru) şi noua achizitie Joel Alexander Silva Pantoja pe postul de libero.
In primul set echilibrul se mentine pana la cel de-al doilea time-out tehnic cand tomitanii conduc 16-15. De aici se rupe ceva in jocul gazdelor si "lesii" vor cstiga primul set dupa 23 de minute cu 25-20.
Partialul al doilea este dominat in prima sa parte de catre dobrogeni care pe serviciul lui Birau conduc cu 11-5, 12-8 si 13-12 dupa care polonezii reusesc sa intoarca soarta setului in favoarea lor cu 18-15. Tomitanii  prin Birau intrat din nou la serviciu intorc setul si conduc cu 20-19 dupa care avand ascendetul moral al revenirii vor castiga partialul cu 25-20 dupa 25 de minute de joc.
Setul al treilea este unul foarte disputat cu rastunari de situatii echipa mai lucida in speta Tomisul reusind sa-si adjudece dupa 27 de minute de joc cu scorul de 25-23.
Incepand cu setul al patrulea constantenii au oprit motoarele nu stim din ce cauza pentru ca acest partial este dominat de la un capat la altul de oaspeti care vor conduce cu 8-3, 16-9, 22-15 adjudecandu-si partialul dupa 22 de minute de joc cu scorul de 25-18.
 A urmat tiebreakul care nu  adus nicio modificare in jocul  voleibalistilor de la malul Marii Negre care poate afectati de accidentarea coordonatorului  titular Juan Carlos Blanco nu s-au mai putut concentra si au cedat si al cincilea set cu scorul de 15-11 dupa 17 minute de joc.
Pentru Tomis au mai evoluat Marin Lescov, Radu Bega, Everaldo si Dragos Pavel.
Serviciul a constituit din nou punctul nevralgic al echipei nu mai putin de 16 transformandu-se in puncte pentru adversar "campion" la acest procedeu fiind centrul sarb Mladen Bojinov cu 5 servicii gresite.In schimb blocajul a reusit sa aduca echipei 12 puncte.
De remarcat  in special pe Maiyo realizator a 23 de puncte din care 2 pe serviciul adversarilor tot Philip reusind si 22 atacuri castigatoare apoi Everaldo avand cel mai bun procentaj la preluare dintre toti jucatorii celor doua echipe (67%) iar Florin Voinea fiind cel mai bun jucator la blocaje cu 5 asemene reusite.
Pentru a mai spera la calificarea in Final Four-ul  Challenge Cup Tomisul trebuie sa invinga  in deplasare la orice scor dupa care obligatoriu sa castige si setul de aur. 

Niciun comentariu:

Insportline