Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 martie 2012

Paris-Nice (I) - Suedezul Gustav Erik Larsson (Vacansoleil-DCM) castiga contratimpul individual si devine primul lider al turului

Astazi, in Franta, a debutat o noua editie a cursei cicliste "Paris-Nice", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour. Turul se va desfasura in perioada 4-11 martie.La aceasta competitie participa 21 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 1.145,5 km in 8 etape.

In prima etapa a turului cei 168 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 9,4 km intre Dampierre-en-Yvelines si Saint-Rémy-lès-Chevreuse intr-un contratimp individual, victoria revenind suedezului in varsta de 31 ani, Gustav Larsson de la formatia franceza Vacansoleil-DCM cu timpul de 11 minute si 19 secunde.
Pe locurile urmatoare au sosit britanicul Bradley Wiggins (Sky Procycling) la 1 secunde distanta si nordmericanul Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) sosit la 4 secunde distanta de invingator.
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de astazi suedezul Gustav Larsson (Vacansoleil-DCM) a imbracat tricoul galben al liderului in clasamentul general fiind urmat la 1 secunda de catre britanicul Bradley Wiggins (Sky Procycling)  si nordmericanul Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) la 4 secunde distanta.
Adjudecandu-si etapa Gustav Larsson (Vacansoleil-DCM) a imbracat si tricoul verde al celui mai bun  sprinter cu un total de 25 puncte.
Nordamericanul Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) sosit al patrulea la contratimp a imbracat la finalul etapei si tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in clasamentul general iar belgianul Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) este primul lider in clasamentul cataratorilor cu 4 puncte. 
In clasamentul pe echipe Omega Pharma-Quick Step conduce fiind urmata de catre Vacansoleil-DCM la 1 secunda distanta si Sky Procycling la 13 secunde distanta.
Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 185 km intre Mantes-la-Jolie - si Orléans.

Niciun comentariu:

Insportline