Totalul afișărilor de pagină

luni, 19 martie 2012

Adio visul frumos s-a terminat

In acest seara, la Istanbul, in arena "Burhan Felek Voleybol Salonu", in prezenta a 1800 de spectatori, echipa gazda,Galatasaray Istanbul a primit relica campioanei Romaniei CSV 2004 Tomis Constanta intr-o partida contand pentru mansa retur a semifinalei Cupei Confederatiei Europene de Volei (CEV Cup). In tur la Constanta castigasera dobrogencele cu scorul de 3-0 Tomisul pornind cu prima sansa avand doua variante ori castigarea meciului ori castigarea setului de aur in vederea calificarii in finala competitiei.
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru,capitan), Cristina Cazacu (extrema), Katsiaryna Zakreuskaya (centru), Jovana Vesovic (universal), Tsvetelina Zarkova (extrema) şi Marina Vujovic - libero.
In primul set gazdele incep puternic conducand cu 3-0 oaspetele cu Neaga la serviciu revin si conduc cu 4-3 dar a fost dor un foc de paie pentru ca reprezantantele cartierului Galata din Istanbul preiau conducere cu 8-5, 13-9 si 16-13. Sfatuite la time-outul tehnic de catre antrenorul Darko Zakoc constantencele egaleaza scorul la 20-20. Turcoiacele mai lucide pe final reusesc sa-si adjudece setul cu scorul de 25-23.
Setul al doilea este echilibrat in prima sa treime dupa care gazdele se desprind la 15-10 si 20-11. Zakoc schimb din mers dar nu reuseste sa le opreasca pe gazde din castigarea si setului al doilea cu scorul de 25-18.
Setul al treilea este echilibrat din nou pana la primul time-out tehnic scor 8-6 pentru Galatasaray dupa care urmeaza o desprindere la 15-9. In acest moment pentru "sirene" intra la serviciu Neaga care apropie la Tomis la 16-14. Tomitanele se tin aproape pana la 22-19 dar in final cedeza si setul al treile cu scorul de 25-19.
Galatasaray castigand partida cu scorul de 3-0 scorul devine 1-1 la general astfel ca se intra in prelungiri adica se va disputa "setul de aur" pana la 15.
Tomitanele castiga primul punct al setului decisiv dar urmeaza o serie de sase puncte consecutive ale gazdele care vor conduce cu 6-1 avantaj care parea hotarator in adjudecarea acestui set. Insa Cristina Cazacu nu este de acord si pe serviciul sau dar si ajutata de un blocaj trezit din letargie jucatoarele constantence intorc soarta setului conducand cu 7-6. Se merge cap la cap pana la 9-9 dupa care jucatoarele din Istanbul se desprind incetul cu incetul castigand si acest set cu 15-11 calificandu-se in finla competitiei.
Au mai jucat pentru CSV 2004 Tomis Constanta : Iulia Bogmaster, Elena Butnaru si Julio Thais.
Blocajul a reusit sa aduca 7 puncte in schimb au avut nu mai putin de 5 servicii care s-au transformat in puncte pentru adversar fiind trimise ori in fileu ori in afara spatiului de joc.
Astazi spre deosebire de meciul de la Constanta voleibalistele de la Tomis au fost depasite la toate capitolele, preluarea fiind deficitara si astfel mingiile trimise catre coordonator nu au putut fi directionate corect catre atacante de unde si multele atacuri gresite trimise ori in fileu sau in afara spatiului de joc dar si blocte de jucatoarele adverse.
Dupa acesta campanie europeana trebuie sa ramanem cu amintirea victoriilor frumoase repurtate impotriva unor echipa ca Volley Bergamo, Dinamo Krasnodar si Galatasaray Istanbul.

Niciun comentariu:

Insportline