Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 martie 2012

Liga Nationala de handbal masculin : Potaissa Turda - HCM Constanta 32-39 (14-19)

Astazi, la Turda, in micuta sala din localitate, in prezent a 500 de spectatori entuziasti, in ultima partida a etapei a-XVIII-a (ultima a turului) a Ligii Nationale de handbal masculin, campioana Romaniei, HCM Constanta a intalnit pe Potaissa. Scapati de grijile Ligii Campionilor constantenii se vor concentra cum numai pe campionat. Cu patru jucatori accidentati,Csepreghi cu lichid la genunchi, Buricea acuzănd dureri la umăr, Adzic cu tendinită, iar Riganas cu dureri resimtite la gleznă dobrogenii au deplasat in inima Transilvaniei un lot de doar 14 jucatori. Asa stand lucrurile antrenorul principal al "marinarilor' Constantin Stefan ajutat de secunzii Eden Hairi si Alexandru Buligan a trimis in teren urmatorul "sapte" : Mihai Popescu - Laurentiu Toma (extrema dreapta,capitan), Bogdan Criciotoiu (inter dreapta), Marius Stavrositu (coordonator), Ghita Irimescu (pivot), Alex Stamate (inter stanga) si Alex Sabou (extrema stanga).
Inceputul este unul echilibrat oaspetii reusind o distantare la 9-6 in minutul 13 dar dupa numai 5 minute practicand o aparare avansata in sistemul 4-2 sau 3-2-1 ardelenii restabilesc egalitatea 12-12. Urmeza 6 minute in care Mihai Popescu inchide poarta si astfel scorul devine 16-12 in favoarea "marinarilor" pentru ca la pauza sa se consemneze scorul de 19-14 in favoarea tomitanilor.
In repriza a doua apararile nu au mai contat atacurile celor doua combatante ducand greul. In minutul 34 diferent se mareste la 24-18 in favoarea HCM-ului pentru ca in minutule urmatoare transilvanenii sa incerce sa se apropie in minutul 44 la 28-25 insa replica constantenilor nu se lasa asteptata si in minutul 58 vom consemna cea mai mare diferenta 37-30 pentru campioni iar partida se va incheia dupa 60 de minute e joc frumos si alert cu scorul de 39-32 pentru HCM Constanta.

Surpriza !!! Cei care marcheaza primii sunt bucurestenii dar minunea nu a durat prea mult pentru ca in minutul 15 "tomitanii" conduceau cu 10-3. La acest scor antrenorul oaspetilor fostul international Robert Licu cere time-out. Rezultatele se vad pe tabela. CSM -ul tine pasul cu gazdele pana in minutul 20 cand scorul era favorabil dobrogenilor cu 13-6. Din acest moment si pana la pauza Mihai Popescu inchide poarta astfel ca la pauza scorul arata 19-6 in favoarea HCM-ului.

De remarcat este faptul ca Marius Sravrositu, conducatorul de joc al echipei campioane, a evoluat cu un echipament de joc al carui numar a fost scris markerul (!?).Oare conducerea clubului de pe Litoral nu dispune de fondurile necesare pentru achizitionarea unui echipament de calitate ? Punem din nou o intrebare : Jucatorii nu au un rand de echipament de rezerva pentru cazuri ca acesta ? Dar in cazul in care echipamentul este furat sau pierdut jucatorii vor evolua in costumul de prezentare !?
Pentru HCM Constanta au evoluat : Ionut Rudi Stanescu 10 aruncari parate din 25 de aruncari la poarta, Mihai Popescu (10/27) - Marius Novanc (8 goluri din 8 aruncari la poarta), Laurentiu Toma (7/9 din care o aruncare de la 7 metri), Alexandru Stamate (6/8), Alexandru Sabou (5/7), Alex Simicu (4/4), Marius Sadoveac (4/5), Marius Stavrositu (3/3), Ghita Irimescu (2/4), Valentin Ghionea (0/3), Borislav Angelovski si Csike Onyejekwe (0/2). A mai jucat Bogdan Criciotoiu.
Cu cele 2 puncte acumulate astazi HCM Constanta ocupa dupa 18 etape locul 1cu maximum de puncte 36 la 8 pncte distanta de ocupanta locului 2 echipa moldava Stiinta Minicipal Dedeman Bacau.

Niciun comentariu:

Insportline