Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 14 martie 2012

CEV Cup la volei feminin: CSV 2004 Tomis Constanta - Galatasaray Istanbul 3-0 (25-23, 25-23, 25-21)

In acest seara, la Constanta, in Sala Sporturilor din localitate, in prezenta a 1250 de spectatori , in continuarea cuplajului voleiblistic european, campioana Romaniei, CSV 2004 Tomis Constanta, a primit replica echipei turce Galatasaray Istanbul intr-o partida contand pentru semifinalele Cupei Confederatiei Europene de Volei (CEV Cup).
Asa stand lucrurile antrenorul principal Darko Zakoc si secundul Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru,capitan), Thais (extrema), Katsiaryna Zakreuskaya (centru), Jovana Vesovic (universal), Tsvetelina Zarkova (extrema) şi Marina Vujovic - libero.
Nu incepe bine primul set si la scorul de 2-2 capitanul Tomisului centrul Claudia Gavrilescu se accidenteaza, antrenorul Darko Zakoc trimitand-o in teren pe Elena Butnaru.Sa se repete oare istoria meciului baietilor cand dupa accidentarea coordonatorului Blanco Tomisul a pierdut meciul ? Vom vedea. Partialul este unul echilibrat gazdele reusind desprinderea la 16-12 la al doilea time-out tehnic. Diferenta se mareste la 20-15 dar turcoaicele revin la 23-22. Este momentul reintrarii in teren a Claudiei Gavrilescu fapt ce insemna ca accidentarea nu a fost prea grava iar setul se termina cu scorul de 25-23 in favoarea constantencelor dupa 26 de minute de joc.
Setul al doilea le are in prim plan pe jucatoarele de la Galatasaray care conduc cu 8-5, 16-14 si 20-17.Urmeaza o revenire spectaculoasa a "sirenelor" care intorc setul si castiga dupa 26 de minute de joc cu 25-23.
Setul al treilea este echilibrat pana la 4-4 cand intra la serviciu Katsiaryna Zakreuskaya. Urmeaza o serie de 9 servicii puternice, bine plasate, o Jovana Vesovic care a facut legea la fileu dar si cu un blocaj in zi mare si astfel scorul ajunge la un neverosimil 13-4 in favoarea tomitanelor. Jucatoarele de la malul Marii Negre speriate de ce ar putea realiza pierd teren si de la 19-10 in favoarea lor pe fondul greselilor la preluare a liberoului gazdelor dar si a precipitarii in atac oaspetele se vor apropia la doar 2 puncte 22-20.Simtind pericolul Darko Zakoc cere time-out pentru a-si calma elevele. Si bine a facut. Revenite in teren dobrogencele vor castiga setul cu 25-21 si implicit meciul cu un neasteptat 3-0 reusind astfel o noua victorie frumoasa pentru voleiul constantean dupa victoria obtinut in Liga Campionilor impotriva celor de la Norda Foppapedretti Volley Bergamo si cele doua victorii obtinute in dubla mansa cu Dinamo Krasnodar.
Au mai jucat pentru CSV 2004 Tomis Constanta : Iulia Bogmaster si Cristina Cazacu.
Blocajul si-a facut astazi datoria reusind sa aduca 7 puncte ca de altfel si cele 3 servicii as ale tomitanelor. In schimb au avut nu mai putin de 10 servicii care s-au transformat in puncte pentru adversar fiind trimise ori in fileu ori in afara spatiului de joc.
Mansa retur a semifinalei CEV Cup va avea loc duminica la Istanbul iar Tomisul porneste acum cu prima sansa avand doua variante ori castigarea meciului ori castigarea setului de aur in vederea calificarii in Final Four-ul competitiei.




Niciun comentariu:

Insportline