Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 19 ianuarie 2011

Monica Niculescu o invinge pe Tsvetana Pironkova in turul II la Australian Open

Astazi la Melbourne, noapte in Romania, in ziua a treia a primul turneu de Grad Slem al anului "Australian Open"  in turul II al intrecerii feminine Monica Niculescu (23 de ani actualmente pe locul 85 in ierarhia WTA) care a intalnit-o, pe terenul numarul 7 al complexului, a dat piept cu bulgaroiaca Tsvetana Pironkova favorita numarul 32 a intrecerii.   Pironkova in varsta de 23 de ani, locul 36 in clasamentul WTA, jucatoare de mana dreapta participa in circuitul profesionist din anul 2002.
Dupa 96 de minute de joc victoria a revenit romancei dupa doua seturi cu scorul de 6-4, 6-1. 
In primul set romanca reuseste doua breakuri consecutive si conduce cu 4-0 dar sportiva de la sud de Dunare revine si egaleaza la 4-4.
Niculescu are din nou o serie de 3 breakuri consecutive aducand scorul la 6-4, 3-0. Pironkova reuseste un rebreak dar cam atat pentru ca Monica revine si castiga si setul al doilea cu 6-1.
Iata si cateva date tehnice ale confruntarii : Niculescu nu a servit niciun singur as fata de doi ai bulgaroaicei iar la capitolul duble greseli romanca a avut 3 fata de doar 1 ale adversarei sale, procentajul de reusita al primului serviciu a fost favorabil slatinencei cu 71% fata de 53% ai Tsvetanei , la capitolul puncte castigate pe serviciul propriu Monica a reusit 23 fata de 27 ale Pironkovei iar din punct de vedere al punctelor castigate pe serviciul adversarului olteanca a reusit 37 fata de 18 ale sportivei de la sud de Dunare.
In turul III al intrecerii Monica va juca impotriva italiencei Francesca Schiavonne (fav.6) invingatoare in partida sustinuta impotriva canadiencei Rebecca Marino cu scorul de 6-3,5-7, 9-7 dupa 146 de minute de joc.

Niciun comentariu:

Insportline