Totalul afișărilor de pagină

duminică, 9 ianuarie 2011

Eva Tofavi cu 2 tinte ratate a ocupat locul 29 in proba de sprint la Oberhof - Germania

In aceasta saptamana, la Oberhof, in Germania, s-a desfasurat etapa a-IV-a Cupei Mondiale la biatlon editia 2010-2011. Ieri in proba de sprint 7,5 km Romania a fost reprezentata la aceasta competitie de catre Luminita Piscoran, Reka Ferenz si Eva Tofalvi . Din cele 89 de participante care au terminat cursa, doar 3 atlete au nimerit toate cele 10 de tinte. Cursa a fost castigata de catre norvegianca Ann Kristin Aafted Flatland care a parcurs distanta de 7,5 km in 23,30 minute reusind sa loveasca 9 din cele 10 tinte ratand o tinta din pozitia culcat pentru care a efectuat 150 de metri suplimentari.

Prima reprezentanta a Romaniei in clasamentul final a fost ciucanca Eva Tofalvi in varsta de 32 de ani, legitimata la ASA Miercurea Ciuc, care plecata in cursa cu pieptarul numarul 13 a terminat intrecerea dupa 25,42 minute pe locul 29 cu o intarziere de 2,12 minute fata de invingatoarea probei si cu doua tinte ratate la a doua trecere prin poligon la tragerea din pozitia in picioare.Locul ocupat in aceasta cursa ii da dreptul sa participe duminca in cursa de 10 km urmarire.

Cu cele 12 puncte acumulate in proba de 7,5 km sprint Eva se situeaza pe locul 35 in clasamentul general al Cupei Mondiale cu un total de 58 puncte si pe locul 42 in clasamentul general al probei de sprint cu un total de 22 puncte. Din pacate locul ocupat in clasamentul general nu i-a permis Evei sa participe astazi in proba cu startul in bloc.

Cea de-a doua biatlonista din Romania in cursa a fost harghiteanca Reka Ferenz in varsta de 21 de ani, legitimata la CSS Gheorgheni, plecata in cursa cu numarul de concurs 77 a terminat intrecerea dupa 27,45 minute pe locul 73 cu o intarziere de 4,15 minute fata de invingatoarea probei si cu o singura tinta ratata la prima trecere prin poligon la tragerea din pozitia culcat.

Ultima romanca in clasamentul final al cursei a fost braneanca Luminita Piscoran, in varsta de 22 de ani, legitimat la CSS Dinamo Brasov, pornit in cursa cu numarul 88 a terminat intrecerea pe locul 83, cu 4 tinte ratate (una din pozitia culcat si 3 din pozitia in picioare) si la o distanta de 5,39 minute de castigatoarea probei.

In clasamentul general pe natiuni Romania se mentine pe locul 18 din 30 de tari participante cu un total de 1424 de puncte.

Urmatoarele etapa, a-V-a, a Cupei Mondiale la biatlon se va desfasura la Ruhpolding (Germania) in perioada 10-16 ianuarie 2011.

Niciun comentariu:

Insportline