Totalul afișărilor de pagină

marți, 18 ianuarie 2011

Diavolul tasmanian Matthew Goss (HTC-Highroad) castiga prima etapa a "Santos Tour Down Under"

Astazi, in Australia, a debutat a-XII-a editie a "Santos Tour Down Under", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, prima competitie de acest gen din 2011.

Turul se va desfasura in perioada 18-24 ianuarie.
La aceasta competitie vor participa 18 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 758 km in 6 etape.
In prima etapa a turului cei 136 de rutieri inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 138 km intre Mawson Lakes si Angaston victoria revenind la sprint tasmanianului in varsta de 29 ani, Matthew Goss (HTC-Highroad), cu timpul de 3 ore 17 minute si 8 secunde.
Goss i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe germanul André Greipel (Omega Pharma-Lotto) castigatorul editiei de anul trecut si pe australianul Robbie McEwen (Team Radio Shack) sositi in acelasi timp cu invingatorul.
Ca urmare a victoriei obtinute in etapa de ieri Matthew Goss (HTC-Highroad) a imbracat tricoul portocaliu al liderului in clasamentul general fiind urmat la 4 secunde de catre germanul André Greipel (Omega Pharma-Lotto) si australianul Robbie McEwen (Team Radio Shack) la 6 secunde distanta.
Victoria la sprint i-a adus lui Matthew Goss (HTC-Highroad) si titlul de cel mai bun sprinter dupa prima etapa cu un total de 8 puncte.
In clasamentul cataratorilor dotat cu tricoul alb s-a instalat pe prima pozitie australianul Luke Roberts (UNI SA - Australia) cu 16 puncte.
In clasamentul pe echipe conduce Sky Procycling urmata de Vacansoleil-DCM si Liquigas-Cannondale toate cu acelasi timp.
Maine in etapa a doua ciclistii vor avea de parcurs distanta de 146 km intre Tailem Bend si Mannum

Niciun comentariu:

Insportline