Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 12 ianuarie 2011

Evolutia rugbystilor romani in campionatele straine din Europa

La sfarsitul saptamanii trecute au continuat intrecerile primei ligi de rugby din Franta (Top 14) cu partidele celei de a saisprezecea etape.

Vicecampiona Frantei, USA Perpignan, evoluand deplasare, la Montpellier pe arena "Stade Yves du Manoir" in compania echipei gazde, Racing Club, a terminat partida neinvinsa cu scorul de 12-12 (3-6).
La gazde internationalul roman flankerul Ovidiu Tonita a a fost titular evoluand pana in minutul 48 al partidei cand a fost inlocuit. Celalalt roman din lotul celor de la USA Perpignan l-am numit aici pe taloneurul selectionatei "frunzei de stejar" Marius Tincu declarat de catre suporteri si specialisti cem mai bun jucator roman alaturi de Daniel Carpo nu a fost convocat pentru aceasta partida.
Echipa lui Bogdan Leonte (linia a-III-a), CS Bourgoin-Jallieu, evoluand acasa, in fata celor de la La Rochelle, a fost invinsa cu scorul de 44-14 (17-0). Leonte nu a fost retinut in lot pentru aceasta confruntare. La oaspeti internationalul roman, pilierul “Pepe” Toderasc si-a facut reintrarea in minutul 55 dupa accidentarea suferita in partida din Challenge Cup disputata impotriva englezilor de la Gloucester cand tanarul pilier in varsta de 23 al nationalei “trandafirului” Dave Atwood l-a calcat intentionat pe fata pe jucatorul roman fapt pentru care a si fost suspendatpentru 9 saptamani din toate competitiile de catre Comisia de Disciplina a ERC .
La sfarsitul saptamanii trecute au continuat intrecerile ligii secunde (PRO2) de rugby din Franta cu etapa a saisprezecea.
Aurillac, cu centrul Romeo Gontineac neconvocat, jucand in deplasare, la Dax, a fost invinsa cu scorul de 24-15 (18-9) de catre cei de la U.S.
La Aix-en-Provance confruntare romaneasca. Gazdele au inceput partida cu internationalii romani Valentin Ursache (linia a-II-a) si pilierul Mihaita Lazar pe banca de rezerve acestia intrand pe teren in repriza a doua iar Lazar reusind si singurul eseu al gazdelor in ultimul minut de joc. La oaspeti, Lyon, internationalii romani pilierul Bogdan Balan si inchizatorul din gramada Alexandru Manta au fost titulari. Dupa 80 de minute de joc Balan, Manta & comp. au reusit victoria cu scorul de 34-16 (20-6).
Echipa internationalului roman, pilierul, Silviu Florea, neconvocat, Union Bordeaux-Begles jucand pe terenul celor de la Colomiers au obtinut victoria cu scorul de 19-15 (10-10). La gazde centrul Dan Dumitru nu a fost retinut in lotul pentru aceasta partida.
Tarbes cu fostul international Razvan Mavrodin acum in postura de antrenor secund al acestei echipe si Laurentiu Sirbe (linia a-II-a) rezerva, evoluand pe teren propriu in fata celor de la RC Narbonne au obtinut victoria cu scorul de 25-8 (10-3).La oaspeti internationalul roman Alin Coste nu a fost retinut in lotul pentru aceasta confruntare.
Echipa internationalului roman Cristian Petre (linia a-II-a), titular pe intrega durata a confruntarii, evoluand acasa in compania celor de la SCA Albi a fost invinsa cu categoricul scor de 16-13 (9-0).
In cadrul etapei cu numarul treisprezece a Premiership, internationalul roman pilierul Ion Paulica a inceput partida ca rezerva fiind introdus in teren in minutul 62 in confruntarea pe care London Irish a sustinut-o la Saracens pe “Vicarege Road Stadium”in compania echipei locale si terminata cu victoria gazdelor cu scorul de 12-6 (6-6).
In Italia, Super 10 a programat in week-endul trecut etapa cu numarul noua. La Parma pe Stadionul “XXV Aprile” confruntare romaneasca. Echipa gazda GranDucato cu Pascu (linia a-III-a) titular a invins-o pe “lanterna rosie” Casino di Venezia la care Dragos Dima (linia a-III-a) cu scorul de 22-5(17-0).

Niciun comentariu:

Insportline