Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 ianuarie 2011

Divizia A1 la volei masculin : CV 2004 Tomis Constanta - VCM LPS Piatra Neamt 3-2 (16-25, 25-21, 21-25, 25-23, 25-7)

In prima partida a cuplajului voleibalistic desfasurat astazi in Sala Sporturilor din Constanta s-au intalnit vicecampioana tarii, CVM Tomis Constanta si revelatia etapei trecute, VCM LPS Piatra Neamt in cadrul etapei a-XIII-a a Campionatului National Divizia A1 la volei masculin.
“Marinarii" condusi de pe margine de catre noul antrenor principal bulgarul Ljubomir Gerasimov aflat la prima aparitie oficiala in fata suporterilor constanteni si de secundul Razvan Parpala, sunt inca in cautarea formulei ideale avand in vedere noii sositi la echipa.
Gazdele au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Marin Lescov (coordonator) – Radu Began (centru), Petrisor Macovei (centru), Mincho Minchev (universal), Zoltan David (extrema), Dimitri Bahov (extrema) - Marcos de Oliveira (libero).
Am asistat la partida care inainte de a incepe parea un galop de sanatate pentru gazde dar pe masura ce timpul trecea era clar ca evolutia moldovenilor din etapa trecuta in fata campioanei Remat Zalau nu a fost un accident. Astfel primul set si l-au adjudecat oaspetii cu scorul de 25-16. Cu Hildebrant, Mihaila si Merkhusev in teren in locul lui Bahov, Marcos de Oliveira si Minchev echipa arata altfel in setul II dovada stand si setul castigat la mare lupta dupa ce gazdele au avut 12-9 oaspetii revenind si conducand cu 15-13 dar constantenii remonteaza si castiga setul cu scorul de 25-21. Se parea ca totul reintra pe un fagas normal pentru ca pana jumatatea setului III tomitanii au initiativa conducand cu 12-8 insa nemtenii strang randurile si vor rasturna situatia conducand cu 20-16.
La scorul de 21-20 pentru Piatra Neamt antrenorul gazdelor bulgarul Ljubomir Gerasimov face o greseala de incepator scotand din teren coordonatorul si introducand un centru pe kazahul Svyatoslav Miklashevich un uriasa de 210 centrimetri pentru a intari jocul la fileu.
Ar fi trebuit sa faca o dubla schimbare in care sa introduca in linia a doua si un jucator care poata da pasa la tragatori.
Asa blocajul nu a functionat kazahul fiind foarte greoi iar pasa catre universal sau extrema nu a functionat iar setul a fost castigat de moldoveni cu scorul de 25-21. Setul IV este cel mai disputat balanta inclind in ambele parti revenind in extremis tomitanilor cu scorul de 25-23. Cu moralul la pamant dupa ce au realizat ca au ratat o victorie mare nemtenii, dar si pe fondul jocului foarte bun practicat de Dimitri Bahov in acest partial, vor ceda foarte usor setul decisiv pierzand cu setul cu 7-15.
Constantenii au invins dar nu au convins. Deficitari la capitolul preluari, cu servicii in fileu sau in afara terenului si cu atacuri ratate nu ai cum sa-ti indeplinesti singurul obiectiv care ti-a mai ramas acela de acastiga campionatul.
Liberoul brazilian Marcos de Oliveira dupa pauza destul de lunga cauzata de accidentarea la cap inca nu da randamentul asteptat, americanul Tyler Hildebrant si bulgarul Mincho Minchev au valoare dar incanu s-au integrat in sistem iar kazahul Svyatoslav Miklashevich este mult prea greoi.
Cu aceasta victorie vicecampioana tarii a acumulat 36 puncte avand un setaveraj de 39-11 mentinandu-se dupa treisprezece etape pe primul loc fiind uramta de Remat Zalau cu 34 de puncte cu un setaveraj de 38-11.

Niciun comentariu:

Insportline