Totalul afișărilor de pagină

vineri, 7 ianuarie 2011

CEV Cup la volei feminin : CV 2004 Tomis Constanta - Tauron MKS Dabrowa Gornicza 2-3 (26, 21, -20, -14, -10) sau cum poti sa pierzi un meci daca ai in lot doar 7 jucatoare valide

Astazi in Sala Sporturilor din Constanta, in fata a 1.000 de spectatori, in cadrul optimilor de finala ale CEV Cup la volei feminin s-a disputat partida din tre CV Tomis 2004 Constanta si echipa poloneza Tauron MKS Dabrowa Gornicza. “Sirenele ” revenite in tara dupa o perioada de pregatire efectuata in Italia conduse de pe margine de catre antrenor principal Darko Zakoc si de Constantin Alexe, au aliniat la startul partidei urmatoarea formula de echipa : Diana Neaga (coordonator) - Claudia Gavrilescu (centru, capitan), Jasna Majestorovic (centru), Georgeta Ciobanu (universal), Alexandra Trica (extrema), Ioana Nemtanu (extrema) - Marina Vujovic (libero).
De remarcat faptul ca gazdele au avut pentru aceasta partida doar doua rezerve. Cristina Cazacu se află în Italia, unde participă alături de naţionala de cadete la turneul de calificare pentru Campionatul European. România se află în aceeaşi grupă cu Spania, Italia, Lituania şi Olanda iar ucrainiancai Polina Liutikova i-a fost reziliat contractul parasind gruparea de la malul marii.
Adversarele gazdelor au aliniat urmatoarea formatie : Pura, Ivana Plchotova (centru), Strasz (libero), Lis, Szczurek (capitan), Ikic, Muhlsteinova (coordonator).
Centrul oaspetelor Ivana Plchotova revine la Constanta dupa ce anul trecut evolua alaturi de Gavrilescu & comp. in campionat si cupele europene.
Primul set incepe prost pentru gazde cu greseli de preluare, la serviciu dar si cu atacuri in aut astfel ca polonezele conduc cu 7-2. La primul time-out tehnic Darko Zakoc isi mustruluieste elevele care redreseaza din mers situatia si vor conduce cu 16-13 si 21-18. Dar patru greseli ale Ioanei Muresan in atac le aduc in avantaj pe oaspete cu 23-22. Zakoc muta din nou inspirat trimitand-o in teren, la serviciu, pe Adriana Valcu in locul Alexandrei Trica care fiind racita nu a dat randamentul scontat si scorul devine 24-23. Se intra in prelungiri si Tomisul reuseste sa-si adjudece setul dupa 23 de minute cu scorul de 28-26.
Setul al doilea este dominat de "marinare" care conduc cu 8-7, 16-10 polonezele incearca sa se apropie la 19-16 si 22-20 dar setul revine tomitanelor dupa 20 de minute cu scorul de 25-21 dupa ce la scorul de 23-20 oaspetele sunt sanctionate cu cartonas galben pentru proteste repetate.
Inceputul setului al treilea este similar cu primul polonezele conducand cu 6-2 si din nou revenire a gazdelor la 6-7 dupa un time-out cerut de Zakoc. La urmatorul punct in momentul unui atac executat de catre Georgeta Ciobanu aceasta se accidenteaza fiind inlocuita pana la finalul meciului de Adriana Bobi. Se pare ca acesta a fost momentul psihologic al intalnirii pentru ca de aici si pana la sfarsitul meciului cu mci tresariri de orgoliu din partea gazdelor polonezele vor pune stapanire pe joc conducand cu 10-6, 19-12 si 25-20 dupa 20 de minute de joc.
Setul patru este unul fara istoric tomitanele cedand fara drept de apel polonezele conducand cu 8-1, 16-6, 21-10 si reusind sa castige si setul patru dupa 14 minute de joc cu scorul de 25-14.
In setul cinci, cel decisiv, constantencele par a-si reveni dar prea tarziu astfel ca polonezele isi adjudeca si setul cinci cu scorul de 15-10 dupa 13 minute de joc.
In concluzie nu se face performata la nivel european cu doar 9 jucatoare din care una accidentata si una bolnava. Daca pe plan intern merge ( acest lucru denota nivelul "foarte ridicat" al competitiei interne) pe plan international nu tine cu improvizatii de acest gen. Nu poti duce un meci de 5 seturi doar cu 7 jucatoare. S-a vazut inca din setul III oboseala acumulata atacuri moi in fileu sau in blocajul advers, servicii fara vlaga, preluari gresite etc. sau poate devina au fost sarmalele, toba si caltabosii din perioada sarbatorilor abia incheiate. Managementul echipei lasa de dorit presedinte "marele" si la propriu si la figurat Cristian Zgabercea un "om de volei" ( credem ca a practicat acest sport pe plaja sau in piscina) ar trebui sa lase locul unui om de sport si in special de volei care stie cu ce se mananca acest sport si l-am numit aici pe antrenorul amerit Costinel Stan.

Niciun comentariu:

Insportline