Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 mai 2013

“SuperLiga nationala de rugby Cec Bank” : CSM Bucuresti - RCJ Farul Constanta 13 - 39 (8-27)

In “SuperLiga nationala de rugby Cec Bank” pe stadionul “Olimpia” din Bucuresti echipa gazda, CSM, a primit replica celor de la RCJ Farul Constanta in cadrul etapei a-VII-a prima a returului.Dupa slaba prestatie din tur "marinarii" sperau sa stearga aceasta impresie mai ales ca aceasta confruntare lumarea sau nu care dintre echipe se alaturau tripletei Steaua, Baia Mare si Timisoara in play-off.
Asa stand lucrurile antrenorul Farului, fostul international Mircea Paraschiv, a trimis in teren urmatorul "15" : Steyn - Sergio de la Harpe, Gheara, Darryl de la Harpe, Apostol - Jantjies - Bratu - Ratiu, Van Neel, Ageacai - Mahu,Munteanu (cap.) - Pastrama, Gorun, Matase.
Surprinde absenta dintre titulari a internationalilor Adrian Apostol si Constantin Gheara care participand cu echipa nationala a Romaniei de rugby in 7 in week-endul trecutla Varsovia in Polonia la intrecerile Diviziei valorice A au promovat in grupa de elita a Campionatului European.
La oaspeti in primul "15" ii gasim pe Petru Zapan, Alexandru Mitu, Alexandru Valcu, Bogdan Pietreanu si Valentin Ivan fosti componenti ai Farului.
La prima actiune a echipei gazda acestea beneficiaza de o lovitura de pedeapsa care este insa ratata iar faristii pornesc un contraatac pe treisferturi cu fixari ale apararii bucurestenilor pe ambele laturi ale terenului dupa care aripa oaspetilor Adrian Apostol intercalata in centru primeste balonul si cu un sprint scurt de 10 metri culca baonul in terenul de tinta advers. Transformarea este reusita de catre Jantjies si scorul devine 7-0 pentru Farul in minutul 8. In minutul 15 "capitalistii" beneficieaza de o noua sansa dar Filip rateaza si aceasta lovtura de pedeapsa. Spiritele se incing si arbitrul partidei Vlad Iordachescu ii trimite sa se racoreasca timp de 10 minute pe Steyn de la oaspeti si Filip de la gazde. In faza imediat urmatoare faristii puncteaza printr-un eseu concretizat de catre Renaud van Neel dupa o actiune colectiva a liniei de treisferturi pornita din propriul "22" tranformarea fiind reusita de catre Jantjies si scorul devine 14-0 pentru RCJ Farul in minutul 23.
Dupa o pauza de rehidratare  CSM-istii sunt mai proaspeti si profitand de o greseala in aparare a "tomitanilor" vor culca balonul in terenul de tinta constantean prin Richard Popescu. Transformarea fiind ratata de Onofrei scorul ramane 14-5 in favoarea echipei de pe litoral. Imediat, dupa repunerea de la centru, dobrogenii vor beneficia de o lovitura de pedeapsa de la 20 metri lateral stanga transformata de catre Jantjies si scorul devine 17-5 pentru constanteni. In minutul 36 o noua lovitura de pedeapsa transformata de Jantjies duce scorul la 20-5 in favoarea oaspetilor. In minutul 39 dupa o infractiune comise de van Neel bucurestenii vor pune primele 3 puncte din lovitura de pedeapsa pe tabela de marcaj scor 20-8 in favoarea Farului.In prelungirile primei reprize Farul va inscrie un nou eseu prin aripa Adrian Apostol. Gazdele au beneficiat de o gramada la mijlocul terenului dar au balbait balonul care a ajuns in posesia constantenilor si care au finalizat faza transformarea fiind o simpla formaliatate pentru Jantjies. Scor la pauza : CSM Bucuresti - RCJ Farul Constanta 8-27.
Repriza a doua incepe in nota de dominare a gazdelor care vor reusi al doilea eseu in minutul 48 cu ajutorul pachetului de inaintare prin fostul constantean Alexandru Mitu dupa o serie de penetrari ale apararii oaspetilor.Transformarea fiind ratata de Filip scorul ramane 27-13 pentru constanteni. De mentionat ca Farul a ramas din acest minut pentru 10 minute fara mijlocasul la gramada Bratu care a primit cartonas galben pentru infractiuni repetate.
In inferioritate numerica "marinarii" ataca si dupa cateva fixari si succesive pe treisferturi centrul Costi Gheara culca balonul in terenul de tinta al CSM-ului in dreptul steagului. Transformarea este ratata de catre Jantjies si astfel in minutul 60 scorul era 32-13 in favoarea RCJ Farul.
Dupa puaza de rihidratare nu mai consemnam nimic nou pe tabela de marcaj pana in ultimul minut cand in urma unei gramezi in jumatatea proprie constantenii trimit un balon de urmarire spre "22" advers unde fundasul CSM-ului balbaie balonul si ii da astfel posibilitatea celuilalt fundas si anume Gregory Steyn sa inscrie ultimul eseu al partidei. Eseu are va fi transformat spre suprinderea generala nu de Jantjies ci de catre inchizatorul din gramada veteranul international Cosmin Ratiu. Scor final dupa 80 de minute de joc: CSM Bucuresti - RCJ Farul Constanta 13-39.
Astfel cu cele 5 puncte acumulate astazi Farul isi consolideaza locul 4 cu un total de 15 puncte dupa CSM Baia Mare cu 29 de puncte, Steaua Bucureşti 27de puncte, RCM Timişoara cu 23 de puncte,

Niciun comentariu:

Insportline