Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 4 mai 2013

Il Giro (I) : Rutierul britanic Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) este primul lider al turului

Astazi, in Italia, a debutat a-96-a editie a Turului ciclist al Italiei "Il Giro", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, a doua competitie ca rang de acest gen din lume dupa Turul Frantei.Turul se va desfasura in perioada 4-26 mai.
La aceasta competitie participa 22 echipe care vor parcurge traseul cu o lungime totala de 3.587,8 km in 21 etape.
In prima etapa a turului cei 198 de ciclisti inscrisi la startul intrecerii au avut de parcurs distanta de 130 km intr-un circuit in jurul orasului Napoli din Sicilia. Dupa 2 ore 58 de minute si 38 de secunde victoria i-a revenit la sprint britanicului Mark Cavendish de la formatia belgiana Omega Pharma-Quick Step care ia devansat la sprintul final de pe linia de sosire pe italianul Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling) si pe campionul Frantei Nacer Bouhanni (FDJ) sositi in acelasi timp cu invingatorul.
La sfarsitul etapei  britanicul Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) a imbract tricoul roz al liderului turului fiind urmat de catre italianul Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling) la 8 secunde distanta si de campionul Frantei  Nacer Bouhanni (FDJ) la 12 secunde distanta.
Tricoul rosu al ierarhiei pe puncte i-a revenit tot lui Cavandish ca urmare a castigarii sprintului de la finalul etapei. Italianul Giovanni Visconti (Movistar Team) este primul lider in clasamentul cataratorilor imbracand tricoul albastru iar tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in ierahia generala a fost imbracat de catre italianul Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling) care a sosit al doilea in etapa. In clasamentul pe echipe pe prima pozitie s-a instalat formatia australiana Orica-GreenEdge.
Maine in etapa a-II-a rutierii vor vea de parcurs distanta de 17,4 km intre localitatile Ischia si Forio intr-un contratimp pe echipe. 

Niciun comentariu:

Insportline