Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 mai 2013

IL Giro (XX) : Purtatorul tricoului roz italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) castiga etapa

Etapa a-XIX-a care trebuia sa se desfasoare pe distanta de 139 km intre localitatile Ponte di Legno si Val Martello a fost anulata din cauza conditiilor atmosferice neprielnice ( caderi masive de zapada) desfasurarii competitiei cicliste 

Astfel ca Turul, dupa o zi de pauza, s-a reluat sambata cu etapa a-XX-a cand rutierii aveau de parcurs distanta de 210 km intre localitatile Silandro si Tre Cime di Lavaredo.
Victoria a revenit  purtatorului tricoului roz italianul Vincenzo Nibali de la formatia kazaha Astana Pro Team cu timpul de 5 ora 27  minute si 41 de secunde. El a fost urmat in clasament de catre columbienii Fabio Andres Duarte Arevalo (Colombia) la 17 de secunde distanta si Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling) sosit la 19 secunde distanta de invingator.
Dupa aceasta etapa  italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team)  si-a marit ecartul fata de urmaritorii sai columbianul Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling) la 4,43 minute distanta si australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) la 5,52 minute.
Datorita victoriei de etapa italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team Mark) la detronat pe Cavendish (Omega Pharma-Quick Step)din fruntea ierarhiei pe puncte imbracand tricoul rosu iar in clasamentul cataratorilor tricoul albastru al liderului  este imbracat pentru a opta zi consecutiv de Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole - CSF Inox).
Schimbare de lider si in ierarhia celui mai bine clasat tanar in clasamentul general unde columbianul Carlos Alberto Betancur Gomez (Ag2R La Mondiale) a revenit pe prima pozitie imbracand tricoul alb iar in clasamentul pe echipe formatia  formatia britanica Sky Procycling este lider detasat.
Turul va continua duminica cu ultima etapa a-XXI-a cand rutierii vor avea de parcurs distanta de 197 km
intre localitatile Riese Pio X si Brescia.

Niciun comentariu:

Insportline