Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 mai 2013

IL Giro (XXI) : Vincenzo Nibali este noul rege al Turului Italiei

Turul Italiei a ajuns la final. Duminca a avut loc ultima etapa, a-XXI-a, cand
rutierii au avut de parcurs distanta de 197 km intre localitatile Riese Pio X si Brescia. Victoria a revenit  purtatorului tricoului rosu britanicul Mark Cavendish de la formatia belgiana Omega Pharma-Quick Step aflat la a cincea victorie in acest tur cu timpul de 5 ora 30  minute si 9 de secunde. El i-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe italienii Sacha Modolo (Bardiani Valvole-CSF Inox) si Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling) sositi in acealsi timp cu invingatorul.
Dupa aceasta etapa  italianului Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) i s-a decernat trofeul Turului Italiei. el a fost urmat in clasamentul general de catre columbianul Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling) la 4,43 minute distanta si australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) la 5,52 minute.
Urmare a victoriei de etapa britanicul Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) a revenit in fruntea ierarhiei pe puncte imbracand tricoul rosu iar in clasamentul cataratorilor tricoul albastru al liderului a fost adjudecat de italianul Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole - CSF Inox).
Cel mai bun tanar al editiei din acest an a Turului Italiei a devenit columbianul Carlos Alberto Betancur Gomez (Ag2R La Mondiale)  iar laureata clasamentului pe echipe  a fost formatia britanica Sky Procycling

Niciun comentariu:

Insportline