Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 18 mai 2013

IL Giro (XIV) : Rutierul italian Mauro Santambrogio (Vini Fantini-Selle Italia) castiga etapa iar Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) isi consolideaza pozitia de lider al turului

In etapa a-XIV-a Turului ciclist al Italiei "Il Giro", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, rutierii au avut de parcurs distanta de 168 km intre localitatile Cervere si Bardonecchia.
Victoria a revenit  italianul Mauro Santambrogio de la formatia italiana Vini Fantini-Selle Italia cu timpul de 4 ora 42  minute si 55 de secunde. El l-a invins la sprintul de pe linia de sosire pe purtatorul tricoului roz italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team). Pe ultima treapta a podiumului etapei s-a situat columbianul  Carlos Alberto Betancur Gomez (Ag2R La Mondiale) sosit cu 9 secunde intarziere fata de invingator.
Dupa aceasta etapa nicio schimbare la varful ierarhiei generale italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) ba mai mult italianul si-a marit ecartul fata de urmaritori avand acum un avand de 1,26 minute fata de australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) si 2,46 minute fata de columbianul Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling).
Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) se mentine pe prima pozitie in clasamentul pe puncte cu un total de 109 de puncte iar in clasamentul cataratorilor tricoul albastru al liderului  este imbracat pentru a patra zi consecutiv de Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole - CSF Inox). Cel mai bine clasat tanar in ierahia generala este in continuare polonezul Rafal Majka (Team Saxo-Tinkoff) iar in clasamentul pe echipe formatia  formatia britanica Sky Procycling este lider autoritar.
Turul va continua maine cu etapa a-XV-a cand rutierii vor avea de parcurs distanta de 149 km intre localitatile Cesana Torinese si Col du Galibier .

Niciun comentariu:

Insportline