Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 mai 2013

IL Giro (XVI) : Rutierul spaniol Benat Intxausti Elorriaga (Movistar Team) castiga etapa a-XVI-a a Turului Italiei

In etapa a-XVI-a Turului ciclist al Italiei "Il Giro", competitie inscrisa in calendarul UCI-Protour, rutierii au avut de parcurs distanta de 238 km intre localitatile Valloire si Ivrea.
Victoria a revenit  spaniolului Benat Intxausti Elorriaga de la formatia spaniola Movistar Team cu timpul de 5 ora 52  minute si 48 de secunde. El l-a invins i-a sprintul de pe linia de sosire pe estonul Tanel Kangert (Astana Pro Team) si pe polonezul Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida). rutierul basc i-a dedicat aceasta victorie altui ciclist spaniol si anume Xavier Tondo decedat intr-un tragic accident in urma cu doi ani.
Dupa aceasta etapa nicio schimbare la varful ierarhiei generale italianul Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) ba mai mult italianul isi pastreaza ecartul fata de urmaritori avand acum un avand de 1,26 minute fata de australianul Cadel Evans (BMC Racing Team) si 2,46 minute fata de columbianul Rigoberto Uran Uran (Sky Procycling).
Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) se mentine pe prima pozitie in clasamentul pe puncte cu un total de 109 de puncte iar in clasamentul cataratorilor tricoul albastru al liderului  este imbracat pentru a cincea zi consecutiv de Stefano Pirazzi (Bardiani Valvole - CSF Inox). Columbianul Carlos Alberto Betancur Gomez (Ag2R La Mondiale) a imbracat pe a doua zi consecutiv tricoul alb al celui mai bine clasat tanar in ierarhia generala iar in clasamentul pe echipe formatia  formatia britanica Sky Procycling este lider detasat.
Turul va continua miercuri cu etapa a-XVII-a cand rutierii vor avea de parcurs distanta de 214 km intre localitatile Caravaggio si Vicenza.

Niciun comentariu:

Insportline